Na Dunaju nenadoma obležal fijakarski konj; šokirani kočijaž si je moral vzeti dopust

Po besedah očividcev se je uboga žival nenadoma zgrudila na tla. Konj je močno zatrzal in glasno zacvilil ter poginil. Ni se zgodilo prvič, na Dunaju so tovrstni incidenti pogosti.

Svet24
Avtor: Svet24 / J.V.
sreda, 20. 3. 2024, 18:00


profimedia-0834423512
Fotografija je simbolična.
Profimedia

Danes zjutraj je na Dunaju, v predelu Simmering, spet tragično končal eden od konj, ki je bil vprežen v turistično kočijo oziroma taksi. Po besedah očividcev se je uboga žival nenadoma zgrudila na tla. Konj je močno zatrzal in glasno zacvilil ter poginil. Mimoidoči so bili šokirani, v šoku pa je tudi kočijaž, ki si je zaradi tragedije moral vzeti dopust, poroča Heute.

Avtomobilski izpuhi niso primeren habitat

"Bilo je preprosto grozno. Hrup, ki ga je spuščala uboga žival! Imel si občutek, da konj ve, da bo kmalu poginil," je za tablodi povedal eden ob bralcev. Po njegovem prepričanju posel s konjsko vprego ni nič drugega kot mučenje živali in z njim se strinjajo številni Dunajčani. Nič drugega kot ukinitev te dejavnosti terjajo tudi v društvu za zaščito živali Vier Pfoten. Veronika Weissenböck iz društva se sprašuje, kako pogosto se morajo zgoditi takšni incidenti, preden bodo oblasti na Dunaju končno dojele, da izpuhi mestnega prometa niso primeren habitat za občutljive živali, in fijakarje končno prepovedale. Tovrstni incidenti so sicer na Dunaju pogosti.

Smrt konja primerjali z nenadno izgubo družinskega člana

Novinarji Heute so se pogovarjali tudi z Marcom Pollandtom iz pojdetja Fiaker Paul. Vsi zaposleni so zaradi tragičnega dogodka "globoko užaloščeni". V teh težkih urah prosijo prizanesljivosti, umrlega konja pa primerjajo z nenadno izgubo družinskega člana. Incident je kot rečeno vplival tudi na kočijaža, ki si je zaradi šoka moral vzeti dopust.