Michael Douglas izvedel, da je daljni sorodnik hollywoodske lepotice: "Se hecaš? To je fantastično"

V šovu "Finding Your Roots" je bil tokrat glavna zvezda legendarni igralec Michael Douglas, ki so ga rezultati DNK analize nemalo presenetili.

Svet24
Avtor: Svet24 / D.K.
četrtek, 4. 4. 2024, 09:43


michael-douglas
Michael Douglas
Profimedia

Ena najlepših hollywoodskih igralk in oskarjevka Scarlett Johansson je pravzaprav daljna sorodnica Michaela Douglasa. Legendarni igralec, ki ima za seboj bogato filmsko kariero, je bil namreč posebni gost v oddaji "Finding Your Roots", ki jo predvaja ameriška televizija PBS. Voditelj Henry Louis Gates mlajši je igralcu, ki bo septembra praznoval 80. rojstni dan, pojasnil, kako so z analizo prišli do zaključka, da je v sorodu z omenjeno igralko. Douglas ni mogel skriti navdušenja "A se hecaš?" je vzkliknil, preden je dodal: "To je fantastično. To je kul. To je tako kul," je dejal Douglas.

Michael Douglas in Scarlett Johansson
Michael Douglas in Scarlett Johansson
Profimedia

Raziskava, ki so jo vodili Gates in ekipa profesionalnih genealogov, je razkrila, da imata Michael in 39-letna oskarjevka enake segmente DNK na štirih kromosomih. Gates je pojasnil, da njuna povezava izhaja po strani Scarlettine matere, ki ima korenine v judovski skupnosti vzhodne Evrope. "To je neverjetno. No, res se veselim naslednjega srečanja s Scarlett," je dejal Douglas.

Scarlett in Michael še nista imela priložnosti igrati skupaj v filmu, sta pa oba igrala v uspešnicah, posnetih po Marvelovih stripih. In medtem ko je Scarlett mojstrsko odigrala Natasho Romanoff, torej Črno vdovo, je Douglas v filmski uspešnici "Avengers: Endgame" iz leta 2019 utelesil Hanka Pyma. Kaj je slavna igralka povedala o svojem daljnem sorodniku, še ni znano.

Michael Douglas je sicer najstarejši otrok legendarnih igralcev Kirka Douglasa in Diane Hill. Njegovi stari starši po očetovi strani so bili ruski Judje, ki so se priselili v Ameriko. Pravo ime Michaelovega očeta je bilo Issur Danielovitch Demsky, vendar ga je spremenil v Kirk.