Ljudmila Novak namignila Janezu Janši

V besedno ravsanje med NSi in SDS se je vključila še nekdanja predsednica stranke NSi Ljudmila Novak.

Svet24
Avtor: Svet24 / R.T.
torek, 29. 11. 2022, 15:06


novak-jansa_bobo
Ljudmila Novak in Janez Janša v času, ko nista bila več v najbolj prijateljskih odnosih.
Bobo

Poreferendumski »maček« na desnici je pri NSi sprožil »samorefleksijo«, ki je po besedah njihovega predsednika Mateja Tonina že pripeljala do ugotovitve, da ne gredo več v vlado, ki jo bo vodil Janša.

Na Toninove besede se je danes na Twitterju, kje pa drugje, odzval Janša. Pravi, da so podobne stvari poslušali že takrat, ko je NSi vodila Ljudmila Novak, »ki pa potem nikoli ni bila postavljena pred to dilemo,« saj so jo, tako Janša, »odstavili ravno tisti, ki so ji prej položili te besede v usta. In ustoličili Mateja Tonina, ki se iz te lekcije ni nič naučil«.

Ljudmila Novak ni ostala tiho. »Janez, namig. Ob očitnem majanju tvojega stolčka vstani in pojdi. Slovenija ti bo iskreno hvaležna,« je zapisala na Twitterju.

Davno je že od tega, ko sta bila v dobrih odnosih prvak največje opozicijske stranke in aktualna evropska poslanka. Že leta 2014 je Janša Novakovi očital, da deluje premalo državotvorno, ta pa mu je očitala, da gre za manipulanta in leta 2016 pozvala k bolj demokratični desnici, ki bo spoštovala argumente in drugačna mnenja. Sledila so le še občasno besedna obračunavanja na Twitterju.