Državni uslužbenec napadel dostojanstvo strokovnih delavcev

Skupnost Centrov za socialno delo Slovenije in Sindikat SINCE07 zaradi nedopustnih izjav uslužbenca Ministrstva za notranje zadeve in sekretarja v kabinetu predsednika vlade, zahtevajo ukrepanje pristojnih.

Svet24
Avtor: Svet24 / B.K.
sreda, 5. 8. 2020, 18:19


Center za socialno delo, Slovenj Gradec
CSD
STA

Skupnost Centrov za socialno delo je v zvezi s ponedeljkovim tvitom pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov pri MNZ Boruta Jakopina, da so slovenski Centri za socialno delo "leglo" "zafrustriranih žensk" in "poženščenih" moških, na predsednika vlade Janeza Janšo in ministra za delo, družino in socialne zadeve Janeza Ciglerja Kralja naslovilo pismo, v katerem zahtevajo, da o tem primeru razpravlja vrh koalicije. Ob tem zahtevajo opravičilo državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade Vinka Gorenaka, ki je tvit delil.

Tvitnil je Jakopit, delil pa Gorenak.
Tvitnil je Jakopit, delil pa Gorenak.
Twitter

Sindikat Centrov za socilano delo Slovenije SINCE07 pa je na Varuha človekovih pravic naslovil pobudo, v kateri piše, da je Jakopin s to izjavo "nedopustno posegel v integriteto in dostojanstvo strokovnih delavcev Centrov za socialno delo." Državni uslužbenec je tako kršil "ustavno pravico do osebnega dostojanstva," so prepričani v sindikatu. Od Varuha pričakujejo, da bo v skladu s svojimi pooblastili urgiral pri svojem delodajalcu in zahteval sankcije za omenjenega uslužbenca.