Kim Jong Un pred javnostjo skriva sina, ker je bled in nič kaj debelušen

Mladenič sploh ni podoben pradedku in utemeljitelju države Kim Il-Sungu, večnemu predsedniku Severne Koreje, po katerem sta tudi oba naslednika ukrojila svoj videz.

Svet24
Avtor: Svet24 / J.V.
petek, 23. 2. 2024, 18:50


profimedia-0754987038
Kim na vojaški paradi s hčerko Ju Ae, ki bolj ustreza lepotnim idealom severnokorejskih voditeljev.
Profimedia

Severnokorejski vodja Kim Jong Un se v javnosti rad kaže s hčerko Ju Ae, za katero mnogi tudi špekulirajo, da ga bo morda nekoč nasledila na čelu države. Upokojeni špijun južnokorejske obveščevalne službe Choe Su-yong pa trdi, da ima Kim tudi sina, ki ga skriva pred očmi državljanov, ker je preveč suh in bledičen. Sinov neprilačen videz očeta Kima odvrača od tega, da bi ga kdaj pokazal v javnosti, je za Koren Times povedal Su-yong. Mladenič sploh ni podoben pradedku in utemeljitelju države Kim Il-Sungu, v ustavo zapisanemu večnemu predsedniku Severne Koreje, po katerem sta tudi oba naslednika ukrojila svoj videz.

Če bi bili voditelji suhi, bi se državljani spominjali morilske lakote

Michael Madden, strokovnjak za Severno Korejo, za Daily Mirror pojasnjuje, da je bil Kim, preden je prišel na oblast, pravzaprav precej vitek, kar lahko vidimo na njegovih fotografijah iz otroštva. Potem se je moral po nareku dedka in očeta Kim Jong-Ila zrediti. Madden pravi, da ima debelušnost severnokorejskih voditeljev tudi zgodovinske razloge, pa tudi ideali lepote se na Vzhodu razlikujejo od Zahodnih. "Ko pogledamo njegovega očeta ali dedka, vidimo ta okrogla lica in široke nasmeške. Če bi bil suh in žilav, bi marsikoga spomnilo, da je v 60. letih skoraj milijon ljudi po državi umrlo od lakote," je pojasnil Madden.