Gostilniški pretep se je za 25-letnega Tolminca končal v mlaki lastne krvi

Zaradi uboja so policisti 56-letnemu osumljencu na licu mesta odvzeli prostost in ga bodo kazensko ovadili. Z več kot pol mlajšo žrtvijo sta bila znanca.

Svet24
Avtor: Svet24 / J.V.
petek, 1. 3. 2024, 13:25


most na soči, železniška postaja
Črna zastava spominja na tragedijo.
Nace Novak/Primorske novice

V enem od gostinskih lokalov na Tolminskem, natančneje v Mostu na Soči, je včeraj tekla kri. Kot je na novinarski konferenci povedal vodja novogoriških kriminalistov Marino Pangos, je prišlo do spora med več gosti lokala, ki so se med seboj poznali. Policija je bila o incidentu obveščena nekaj minut čez 20. uro. V izbruhu nasilja je življenje izgubil izgubil 25-letni domačin, ena oseba je bila lažje poškodovana in je v domači oskrbi.

Osumljencu grozi do 15 let zapora

Zaradi uboja so policisti 56-letnemu osumljencu na licu mesta odvzeli prostost in ga bodo kazensko ovadili. V napadu je po besedah Pangosa uporabljal "oster predmet". Več podrobnosti Pangos "zaradi interesa preiskave" ni mogel razkriti. Kakor koli. Glede na težo očitkov bo osumljeni po obisku preiskovalnega sodnika skoraj zagotovo končal v priporu. Za kaznivo dejanje uboja je zagrožena kazen od pet do 15 let zapora.

Na kraju zločina.
Na kraju zločina.
Nace Novak/Primorske novice