Đani dojenčka stresal tako močno, da je ta umrl; zdaj očeta čaka pet let za zapahi

Danes je bil na sodišču v Veliki Gorici na Hrvaškem na pet let zapora obsojen 24-letni Đani U., ki je lani marca svojega dvomesečnega dojenčka stresel tako močno, da je ta štiri dni kasneje umrl zaradi možganske krvavitve.

Svet24
Avtor: Svet24 / S.Š.
torek, 14. 11. 2023, 20:03


profimedia-0512458140
Fotografija je simbolična.
Profimedia

Očetu so zdaj sodili zaradi zanemarjanja otroka, sodni senat velikogoriškega okrožnega sodišča pa je 24-letnika obsodil na pet let zapora, tej kazni pa bodo odšteli 13 mesecev, ki jih je že preživel za zapahi v priporu. Đanija U. so oprostili plačila sodnih stroškov in mu podaljšali pripor.

Otrok že pred prihodom reševalcev možgansko mrtev

Đani U. je dojenčka, ker ta ni nehal jokati, tako stresal, da je otrok izgubil zavest in prenehal dihati. Ko je kasneje opazil, da je otrok neodziven, je odšel k sosedi in jo prosil, naj pokliče reševalce.

Počakal je, da je na dom prispela zdravniška ekipa, medtem pa upošteval navodila zdravstvenega osebja, da naj otroka ne oživlja, saj ni znano, kako hude so poškodbe. Dojenčka so reševalci poskušali rešiti, a je otrok utrpel (pre)hude možganske poškodbe.

Očetova dejanja so privedla do otrokove smrti zaradi možganske krvavitve.

“Nisem kriv!”

24-letnik je ob začetku sojenja na velikogoriškem okrožnem sodišču krivdo zanikal. Pri tem je vztrajal vse do konca sojenja, ko je dejal, da zagovora ne bo podal. "Povedati moram le to, da nisem kriv. In tega, kar mi očitajo, nisem storil," je dejal 24-letnik.

Dosodili so mu pet let zaporne kazni.