Video: Dijak na nemški gimnaziji sošolce napadel z nožem

O krvavem napadu z nožem, ki ga je na gimnaziji izvedel eden od dijakov, poročajo iz nemškega mesta Wuppertal v zvezni deželi Severno Porenje – Vestfalija.

Svet24
Avtor: Svet24 / R.T.
četrtek, 22. 2. 2024, 11:28


nemška policija
Fotografija je simbolična.
Profimedia

Vse skupaj se je odvilo danes zjutraj. Eden od dijakov na gimnaziji Wilhelma Dörpfelda v Wuppertalu je z nožem napadel svoje sošolce, pri čemer je najmanj štiri poškodoval, poroča nemški tabloid Bild. Teža njihovih poškodb zaenkrat še ni znana.

Pred gimnazijo se je malo pred 10. uro zgrnilo večje število policistov, specialcev in reševalcev. Kot poroča Bild, so policisti storilca, ki je vihtel nož, ob približno 10.20 uri uspeli obvladati in aretirati. Ker je bil poškodovan tudi sam, je pristal v bolnišnici, a pod budnim nadzorom policije. Zaenkrat še ni znano, ali si je poškodbe zadal samo oziroma ali so te nastale med aretacijo.

Območje je pred opoldnevom še vedno preletaval helikopter, tako notranjost šole kot zunanje površine pa so prečesavale specialne enote, saj je bilo treba izključiti možnost, da je bil v dogodek vpleten še kakšen sostorilec. Pred gimnazijo so se medtem že začeli zbirati zaskrbljeni starši dijakov, intervencija je namreč še vedno v teku.