Blodnje poslanca Branka Grimsa, ki napoveduje ukradene volitve

Poslanec SDS Branko Grims vztraja, da so bile volitve v ZDA ukradene. Ob tem napoveduje, da bodo »levičarji« to zdaj poskušali izvajati povsod po svetu. Na potezo Twitterja, ki je predsedniku ZDA Donaldu Trumpu ukinil račun zaradi spodbujanja k nasilju, pa se je Grims odzval z naslednjim zapisom: »Levičarji že kažejo svoj pravi, ogabni, fašistični obraz.«

Svet24
Avtor: Svet24 / S.J.
ponedeljek, 11. 1. 2021, 19:30


branko grims
Branko Grims vztraja, da so bile ameriške volitve ukradene.
STA

Tako kot ameriški predsednik Donald Trump tudi poslanec SDS Branko Grims ne verjame v globalno segrevanje. Grims je prepričan, da so ugotovitve znanstvenikov o človeškem vplivu na globalno segrevanje del levičarske zarote, s katero služijo nevladne organizacije. Ob tem je v preteklosti kot geolog ugotavljal, da se Zemlja v resnici ohlaja.

Odhajajoči ameriški predsednik Donald Trump se je po spodbujanju napada svojih privržencev na ameriški kongres znašel v nemilosti domače in svetovne javnosti. S to potezo si je v ameriških medijih dokončno prislužil naziv najslabšega ameriškega predsednika vseh časov. Kot prvemu predsedniku ZDA mu tik pred iztekom mandata grozi zgodovinska, že druga ustavna obtožba, tako imenovani impeachment, tokrat zaradi spodbujanja napada. To so demokrati danes v predstavniškem domu ameriškega kongresa tudi uradno sprožili, potem ko so republikanci blokirali resolucijo s pozivom podpredsedniku Miku Penceu in kabinetu, da Trumpa odstavijo po 25.

V neredih je umrlo pet ljudi, trije zaradi zdravstvenih težav, dva zaradi nasilja. V napadu je umrl ameriški policist Brian Sicknick, ki so se mu poklonili številni po vsem svetu. Policist je v ameriški kongresni stavbi umrl po tem, ko naj bi ga eden izmed nasilnežev po glavi udaril z gasilnim aparatom. Druga žrtev je veteranka ameriških letalskih sil Ashli Babbitt, ki jo je eden izmed policistov ustrelil med nasilnim vstopom v poslopje.

Trump je pod silnim pritiskom javnosti in peščice še preostalih najbližjih sodelavcev dan po dogodkih prvič po novembrskih volitvah priznal volilni poraz. Ob tem je tudi izrazil obžalovanje nad nasiljem ob vdoru v kongres.

V največji slovenski vladni stranki, katere predsednik Janez Janša je kot prvi voditelj na svetu čestital Trumpu za zmago, pa so še vedno prepričani, da so Trumpu ukradli zmago na volitvah, medtem ko je prava junakinja dogodkov Babbittova, in ne policist Sicknick.

Glavni in odgovorni urednik tednika Demokracija, Jože Biščak, ki ima na spletni strani SDS svoj blog, je na svojem facebook profilu delil fotografije okrvavljene Babbittove in pripisal: »Ashli Babbitt, počivaj v miru (#RIPAshliBabbitt)! Zgodba o ameriški letalski veteranki, ki so jo med protesti v podporo @donaldtrump hladnokrvno umorili.«

Napovedovanje ukradenih volitev

Biščakovo objavo je delil poslanec SDS Branko Grims, ki je ob tem zapisal nekaj svojih modrosti: »Če dodamo, da so bili glede na dana pričevanja med tistimi, ki so (nekam hudo čudno enostavno?) vdrli v eno najbolj varovanih stavb v ZDA, dokazano levičarji (podporniki ANTIFA/BLM), dobi vse dogajanje kaj čudno luč ... (kitajske izdelave ...)!«

Grims, ki je prepričan, da so znanstvene ugotovitve o človeškem vplivu na globalno segrevanje le del svetovne levičarske zarote, še vedno vztraja, da so bile ameriške volitve ukradene. Ob tem napoveduje, da bodo zdaj levičarji to poskušali delati povsod po svetu. »Zavedajmo se, da bodo levičarji zdaj, ko se jim je to obneslo v Ameriki, model masovnega goljufanja volitev in hkratnega nasilja nad domoljubi hoteli ponovno vsiliti povsod po svetu! Najprej diskreditacija, potem ... Penceov, ki bodo v odločilnih trenutkih držali levičarjem štango in odstranjevali ter uničevali na desni najbolj sposobne ljudi, je pa povsod več, kot si sploh mislite!« je še zapisal.

Do dogodkov v ameriški prestolnici je v osnovi prišlo zaradi zavajanja Trumpa, da so mu demokrati ukradli volitve. Trump je izkoristil vse pravne možnosti, rezultate je izpodbijal na 60 ameriških sodiščih. Postopki so pokazali, da so Trumpove trditve popolnoma neosnovane, saj zanje ni predložil niti enega dokaza.

Ukinitev twitter računa fašizem?

Ker je s svojim vztrajnim laganjem povzročil vstajo v prestolnici, je ostal brez svojega najmočnejšega orožja, twitterja, ki ga sicer s podobnimi vzvodi uporablja tudi slovenski predsednik vlade. »Kot da Slovenija na vrhuncu epidemije novega koronavirusa nima drugih skrbi, premier napada osrednje medije in spodbuja teorije zarote,« je novembra zapisal nemški časnik Der Spiegel.

Da situacija onkraj luže ne bi popolnoma ušla izpod nadzora, je Twitter Trumpu najprej za 12 ur zamrznil račun, nato pa sporočil, da mu ga zaradi pozivanja k nasilju trajno ukinjajo.

»Levičarji že kažejo svoj pravi, ogabni, fašistični obraz: konec demokracije – totalitarizem tipa Orwell 1984. Zdaj boste videli, kaj je cenzura! Za levičarje temeljna človekova pravica svobode izražanja mnenja obstaja samo, dokler je to mnenje skrajno levo!« se je na ukinitev Trumpovega twitter računa odzval Branko Grims.

Zmaga ali ukradene volitve

Predsednik državnega zbora je dogodke v ZDA označil za sramoto demokracije. Po njegovem mnenju smo lahko videli, kako ranljiva je demokracija takrat, ko nekdo v političnem tekmecu ne vidi tekmeca, ampak političnega sovražnika. »Kar smo videli, je bila učna ura za vse nas, za politike v Evropi, tudi v Sloveniji,« je ugotavljal Igor Zorčič.

Poslanec Grims pa se je iz tega očitno naučil, da bo na naslednjih parlamentarnih volitvah SDS zmagala – ali pa bodo levičarji volitve ukradli.