Objavljamo račun, ki so ga za Podgorška plačali Merlakovi #dokument

Objavljamo kronski dokaz, da minister za kmetijstvo Jože Podgoršek nikoli ni nameraval plačati računa za dopustovanje v hotelu v Bohinju.

Avtor: Primož Cirman / Tomaž Modic / Vesna Vuković
torek, 19. 4. 2022, 16:30


podgoršek račun
Račun za dopustovanje ministra Jožeta Podgorška, ki ga je hotel Bohinj v lasti Damiana Merlaka izstavil družbi KŽK.
necenzurirano.si

Ministru za kmetijstvo Jožetu Podgoršku je tri nočitve v hotelu v Bohinju plačala kmetijska družba KŽK, ki je že več let v sodnem sporu z državo zaradi kmetijskih zemljišč in je potrebovala ministrovo pomoč pri njegovem urejanju.

To dokazuje račun, ki ga razkrivamo danes. Gre za kronski dokaz, da je minister v zadnjih dneh lagal javnosti, ko je zanikal, da bi mu kdorkoli drug plačal dopust. Račun namreč potrjuje, da bivanja v hotelu sam nikoli ni nameraval plačati in da je to storil šele po tem, ko smo ga o tem začeli spraševati na necenzurirano.si.

Hotel Bohinj je v lasti kripto milijonarja Damiana Merlaka, ki je bil do nedavnega tudi lastnik KŽK. 

-> Račun

Preberite še:
Korupcija ministra: račun za hotel mu je plačalo podjetje, ki toži državo

Že danes čez dan so Podgorška na laž postavili predstavniki KŽK. V sporočilu za javnost so zatrdili, da "minister nikoli ni izrazil želje, da bi račun plačal sam". Tudi zato je Podgoršek čez dan zamenjal strategijo obrambe. Začel je zatrjevati, da je žrtev izsiljevanja KŽK. Pri tem ga je podprl tudi njegov strankarski šef, predsednik NSi Matej Tonin, ki je zatrdil, da "je račun plačan, vse ostalo pa bo naredila policija".

Jože Podgoršek
Jože Podgoršek
STA

Toda še minuli četrtek, ko smo zaradi zgodbe obiskali Podgorška, slednji ni omenjal nikakršnega izsiljevanja ali prijave na policijo. Ravno nasprotno, pojasnjeval je, da je račun pozabil plačati in da je hotel v Bohinju obvestil, naj mu pošljejo račun. A zdaj je dokončno jasno: 

1.  Račun za ministrov dopust je bil do takrat že zdavnaj plačan.

2.  Ministru ga je plačalo podjetje, ki je že več let v sodnem sporu z državo zaradi kmetijskih zemljišč, pri njegovem reševanju pa je potrebovalo pomoč istega ministra.

Preberite še:
Minister NSi v hotelu kriptomilijonarja. Kdo vse mu plačuje račune?