Nasveti za varnost psa na poti

Avtor: Trženje
petek, 25. 10. 2024, 12:21


varen-prevoz-malih-zivali_1246x640
/
Triglav

Vas bo pes letos spremljal na počitnice? Si želite svoj prosti čas s kosmatincem kakovostno preživeti na izletih, med aktivnostmi v naravi ali pa vas pes preprosto večkrat spremlja po opravkih?  Za psa je največja nagrada, če čas preživlja z vami, zato je dobrodošlo, da ga čim večkrat vzamete s seboj, a ko vas spremlja na poteh z avtom, ne pozabite na njegovo varnost in zavarovanje med vožnjo. Preverite nekaj nasvetov, kako poskrbeti, da bo vožnja s psom varna in prijetna.  

Psa na vožnjo navadite postopoma 

Da bo vaša pot na dopust ali zgolj k veterinarju potekala brez težav, je pomembno, da je pes vožnje v avtu navajen. Za to pa je treba nekaj več priprav, ki se jih ne morete lotiti šele nekaj dni pred odhodom. Če pes vožnje v avtu ni vajen, se navajanja lotite čim prej. Pri tem pa upoštevajte, da lahko psa v avtu najbolj varno peljete tri načine: 

  1.      z varnostnim pasom za pse,
  2.      v prtljažniku s pregradno mrežo ali 
  3.      v transportnem boksu za psa.

Kot velja za učenje vseh spretnostnih, tudi navajanje na vožnjo v avtu izvajajte po korakih, ki jih utrjujte. Psa v nič ne silite in ne poskušajte preskakovati faz učenja. Cilj učenja naj bo, da pes z veseljem uboga vaše ukaze ter skoči v avto in se rad prevaža, saj ve, da bo sledilo nekaj prijetnega.

Prenesite brezplačen Vodnik za vzgojo in nego psa z nasveti, ki vam bodo pomagali poskrbeti za varnost ljubljenčka med vožnjo in v drugih situacijah.

Psa zavarujte za čas vožnje

Ste vedeli, da lahko psa za primer poškodbe v prometni nesreči tudi zavarujete? Na ta način si lahko prihranite veterinarske stroške, ki bi nastali v primeru poškodb psa in ki so lahko hitro tudi zelo visoki. Zavarovanje za prevoz malih živali lahko sklenete v okviru AvtoMobilnega zavarovanja. Zavarovanje krije:

-        stroške zdravljenja malih živali, ki so poškodovane zaradi prometne nesreče;

-        nudi finančno nadomestilo v primeru pogina ali potrebne usmrtitve malih živali zaradi prometne nesreče.

/
/
Triglav

AvtoMobilno zavarovanje

Akcija AvtoMobilno Zavarovalnice Triglav je sklop zavarovanj, ki jih lahko ugodno sklenete ob podaljšanju obstoječega ali sklenitvi novega avtomobilskega zavarovanja. Sklenete lahko: 

-        zavarovanje odgovornosti, asistence, nezgodno zavarovanje in zavarovanje prtljage uporabnikov mikroprevoznih sredstev;

-        zavarovanje rehabilitacije po nesreči v prometu;

-        zavarovanje prtljage in

-        zavarovanje malih živali med prevozom.

Ob sklenitvi vsaj dveh omenjenih akcijskih zavarovanj ste deležni še številnih ugodnosti.