To so navodila javnim uslužbencem, da morajo na madžarske črpalke

Objavljamo dopis, ki so ga javni uslužbenci prejeli od nadrejenih in v katerem jim dajejo navodila glede točenja goriva na bencinskih črpalkah v lasti madžarskega Mola.

Avtor: Primož Cirman / Tomaž Modic / Vesna Vuković
četrtek, 6. 1. 2022, 13:00


0c67ab00cfc00bbca23ac99a8a70fbb8
/
Mol Slovenija

Več kot 25 milijonov evrov vreden posel je naftno-plinski velikan iz Budimpešte, v katerem ima glavno besedo madžarska država, dobil na prvi delovni dan leta.

Že pred tem so zaposleni na enem od ministrstev začeli dobivati izrecna navodila o točenju goriva, ki jih objavljamo v nadaljevanju.

/
/
necenzurirano.si

Preberite še:
Janševa vlada javnim uslužbencem ukazala: točite gorivo pri Madžarih

V dopisu je med drugim navedeno, da "uporabniki službenih vozil morajo točiti gorivo na bencinskih servisih MOL Slovenija". Le izjemoma lahko točijo gorivo na bencinskih servisih Petrol in OMV Slovenija, in sicer v naslednjih primerih:

- če je bencinski servis MOL od lokacije, kjer ima posamezni naročnik parkirana službena vozila, oddaljen več kot pet kilometrov (merjeno po cestah) in ko na relaciji celotne planirane službene poti Mol nima bencinskega servisa;

- izjemoma, v primeru izrednih objektivnih okoliščin - to so tiste, na katere uporabnik nima vpliva in jih ni mogel predvideti.

/
/
necenzurirano.si

Za lažje razumevanje so javnim uslužbencem navodila razložili na konkretnem primeru. Naročnik ima službena vozila parkirana na naslovu Dunajska cesta 22, Ljubljana. Najbližji bencinski servis Mola je na Bratislavski cesti 11 v Ljubljani. Razdalja med obema naslovoma je 4,3 kilometrov, torej manj kot pet kilometrov, kar pomeni, da uporabniki točijo gorivo na tem servisu ali kateremkoli drugem servisu Mola. Uporabniki lahko točijo gorivo na bencinskih servisih Petrola in OMV izjemoma, v objektivnih okoliščinah. Na primer uporabnik se odpravi na službeno pot z Dunajske ceste 22 v Portorož. Uporabnik se pripelje do najbližjega bencinskega servisa Mola na Bratislavski cesti 11 v Ljubljani, ki je zaradi inventure zaprt. Ker Mol na neposredni poti do Portoroža nima bencinskega servisa, lahko uporabnik gorivo natoči na bencinskem servisu Petrol in OMV.

"Predlagamo, da za svoje lokacije, na katerih imate parkirana službena vozila, preverite oziroma ugotovite razdaljo (merjeno po cestah) do najbližjega bencinskega servisa Mola," so še zapisali v navodilu.

Do zdaj so javni uslužbenci gorivo točili na bencinskih servisih Petrola, kjer je največji lastnik slovenska država, in OMV. Oba sta se za isti posel potegovala tudi na tokratnem razpisu, a je bila njuna skupna ponudba za nekaj več kot pol milijona evrov dražja od madžarske. Na ministrstvu so zato izbrali Mol.

Preberite še:
Kaj Sova ve o Petrolu