Foto: V Celju tolpa mladeničev brutalno obračunala z mladoletnikoma

Celjski policisti so pojasnili nekatere izsledke iz preiskave nasilnega dogodka, ki se je na začetku februarja odvil na celjski Ljubljanski cesti in v katerem je bilo udeleženih več mladoletnih oseb.

Svet24
Avtor: Svet24 / S.R.
četrtek, 18. 4. 2024, 13:45


celje, nasilje, pretep, napad
Posledice brutalnega napada.
PU Celje

Kot so danes pojasnili na PU Celje, so z ogledom kraja dejanja, zbiranjem obvestil in s pomočjo posnetkov nadzornih kamer uspeli sestaviti zgodbo, kaj se je 3. februarja letos v jutranjih urah odvilo na Ljubljanski cesti v Celju. Ugotovili so, da je sedem oseb napadlo dve mladoletni osebi, pri čemer je ena utrpela hude, druga pa lažje poškodbe. Za dobro mero je bilo med sedmimi napadalci kar šest mladoletnikov. Policisti so v okviru preiskave ugotovili še, da oba napadena mladoletnika nasilnega izpada brutalne druščine nikakor nista izzvala, prav tako v ozadju ni bilo nobenih medsebojnih zamer. »Nasilneži so ju napadli zaradi želje po nadvladi nad njima in drugimi mladostniki, zbujanja strahu in uveljavljanja med vrstniki,« so pojasnili policisti.

Posledice brutalnega napada.
Posledice brutalnega napada.
PU Celje

Policisti sedmerico sumijo storitve več kaznivih dejanj, in sicer kaznivega dejanja sodelovanja v skupini, ki stori kaznivo dejanje, ki ima za posledico hude telesne poškodbe, kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe, kaznivega dejanja povzročitve hude telesne poškodbe in kaznivega dejanja nasilništva.

»Nasilna dejanja storjena na tak način so še posebej zahrbtna, zavržna in nedopustna. Mladoletnika, nad katerimi so se znesli, niso zaznamovale zgolj telesne poškodbe, pač pa tudi občutek ponižanja in strahu. Vsakršno nasilje je nedopustno. Policisti bomo tudi vnaprej ravnali tako, da bomo prvotno zaščitili žrtve nasilja, zoper osumljene nasilneže pa dosledno ukrepali,« so navedli v PU Celje.