Pismo razkriva: SMC verjame v teorije zarote SDS

Kaj je generalni sekretar stranke SMC zapisal v pismu, ki ga je poslal članom med včerajšnjo akcijo kriminalistov, ko so odvzeli prostost predsedniku stranke Zdravku Počivalšku.

Avtor: Primož Cirman / Vesna Vuković
sreda, 1. 7. 2020, 14:40


0efdee7d9e31764f5001bd9b1e8db753
Miha Rebolj, generalni sekretar SMC
STA

Zdravko Počivalšek ne namerava odstopiti s položaja predsednika SMC, saj da uživa podporo stranke SMC in predsednika vlade.

"Stališče SMC je jasno – jaz osebno in stranka stojimo za ministrom Počivalškom. Kot pravnik pa se izogibam komentiranju postopkov, ki so v teku, zato tega ne bom storil," je v izjavi za medije pojasnil minister za javno upravo iz vrst SMC Boštjan Koritnik.

Medtem ko so kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) izvajali hišne preiskave na domačiji ministra za gospodarstvo in predsednika SMC Zdravka Počivalška, je generalni sekretar stranke Miha Rebolj članom stranke poslal pismo. V njem je predsedniku izrazil podporo in jim pojasnjeval, da je Počivalšek tarča politično motiviranih preiskav in medijskega linča. Uporabil je podobne besede, s katerimi skušajo preiskave diskreditirati v stranki SDS in njenih medijih.

Pismo objavljamo spodaj v celoti:

"Spoštovane članice in člani SMC,

dogajanje zadnjih mesecev, ki je bilo usmerjeno v koncentracijo medijskega in političnega pritiska na predsednika naše stranke Zdravka Počivalška, je z današnjimi hišnimi preiskavami doseglo enega od prelomnih trenutkov.

Preiskave na domu oziroma delovnem mestu našega predsednika in ene od naših članic, Andreje Potočnik, so nas vse prizadele. Ne, ker česa takega – vpričo medijskega linča, ki smo ga doživeli – ne bi mogli pričakovati.

Prizadele so nas zaradi dejstva, ker so bile izpeljane v očitni in harmonični uglašenosti dela medijev in preiskovalnih organov. Indici, ki smo jih v zvezi s preiskavami v nekaterih medijih brali včeraj, so se nam zdeli pomenljivi, nismo pa ob jih pomislili na to, da je lahko sosledje dogodkov tako enostavno predvidljivo tudi v resničnem (političnem) življenju, ne le v poceni krimi filmih.

Po informacijah, ki jih imamo in so povečini iz medijev, je današnje dogajanje potrdilo domneve, da gre pri preiskavi ozadij nabav zaščitne opreme, za skrbno načrtovani scenarij. O tem, kdo naj bi ga pisal in kdo usmerjal, ne želimo ugibati, saj bo čas tudi v tem primeru snel maske vsem, ki so v to igro vpleteni.

Naj pa na tem mestu poudarimo, da si tako naš predsednik, kolega Zdravko, kot stranka želimo, da bi se preiskovalni postopki v zvezi z nabavo zaščitne opreme, odvili hitro, strokovno neoporečno in brez očitnega političnega motiva. Vsem nam je v interesu, da vrtinec, ki vase vleče vse, kar je bilo v času epidemije dobrega storjeno, usahne in da se vsi skupaj posvetimo delu, za katerega smo odgovorni.

Zdravko Počivalšek
Zdravko Počivalšek
STA

Naša stranka ni prvič tarča organiziranih napadov, bodisi iz politike, bodisi iz medijev. Prostor, ki smo ga že zasedali, so nam kradli z vseh strani, tudi na načine, ki jih mi nočemo biti vešči. Nočemo biti vešči zlorab vpliva, medijskih umorov,  malverzacij in manipulacij … To preprosto ni naš stil in ne naša zgodba.

Tu smo zato, ker smo svoje znanje in izkušnje pripravljeni vpeti v ustroj države. Naše gorivo niso botri iz ozadja, niti kapitalski vzvodi. Naše gorivo so ljudje, ki so za našo državo voljni delati dobro, strokovno in zavzeto.

Dokler je tako in dokler ostaja upanje, da nas bo na poti, ki smo si jo izbrali, vedno več, ostajamo predani zavezi, ki smo vam jo dali: da bomo konstruktiven, učinkovit in ustvarjalen koalicijski partner in da bomo v okviru resorjev, ki jih vodimo v vladi, storili vse za dvig blaginje in varnosti Slovenije.

Za vsa vaša vprašanja, sporočila in predloge, smo vam kot vedno na voljo; tako jaz osebno, kot celotno vodstvo stranke.

Držite se dobro in ostanite zdravi!"