Protestniki tokrat na Kongresnem trgu o "režimski torturi", "dokazih za virus" in "masonskih krožkih"

Potem, ko so zaradi nedeljskega maratona zaprli Trg republike, so se sredini protestniki proti pogoju PCT danes zbrali na Kongresnem trgu.

Svet24
Avtor: Svet24 / R.T.
sreda, 20. 10. 2021, 17:52


sredini-protesti
Protest v sredo, 20. 10. 2021.
Bobo

Tako imenovani sredini protestniki, ki že šest tednov zapored izražajo svoje nasprotovanje vladi in pogoju PCT na ulicah Ljubljane, so se zbrali tudi danes. Tokrat za spremembo na Kongresnem trgu, njihovo število pa je po poročanju medijev nekoliko manjše kot v preteklih tednih.

Zbrane je nagovoril predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović, ki se je protestnikom zahvalil za udeležbo in dejal, da bi zaradi njih “šel še enkrat skozi vso režimsko torturo, skozi ves javen linč, skozi vsa pridržanja, preiskave in ustrahovanja.” Nastopili so tudi nekateri drugi govorci, ki so od vlade in stroke zahtevali “laboratorijski dokaz o obstoju virusa sars-cov2,” vladi očitali, da “dela po navodilih svetovne oblasti, ki se postavlja,” in opozarjali pred domnevno smrtonosnostjo cepiv.

Protest v sredo, 20. 10. 2021.
Protest v sredo, 20. 10. 2021.
Bobo

Protestniki so se nato sprehodili mimo Prešernovega trga, skozi ljubljansko tržnico in nato naprej po Poljanski cesti.

Policija je protestnike ob 18. uri obvestila, da je shod razpuščen in jih pozvala naj se razidejo, a množica je s pohodom nadaljevala.

Protestniki so se pozneje znova vrnili na Kongresni trg, kjer jih je policija nekaj časa zadrževala, nato pa so pot znova nadaljevali po območju centra Ljubljane. Do 19. ure večjih incidentov ni bilo.

Protest v sredo, 20. 10. 2021.
Protest v sredo, 20. 10. 2021.
Bobo