Pogoreli makedonski avtobus ne bi smel kreniti na pot, če bi se podjetje držalo pravil

Avtobus ni imel dovoljenja za mednarodni potniški promet ali katero koli drugo vrsto potniškega prometa.

Svet24
Avtor: Svet24 / M.M.
četrtek, 25. 11. 2021, 09:51


avtobus
Registrirana so tri vozila družbe Besa trans BTB, a med njimi ni zgorelega avtobusa.
Reuters

Avtobus v lasti "Besa Trans BTB", ki je pogorel v Bolgariji, ni imel dovoljenja za mednarodni potniški promet ali katero koli drugo vrsto prevoza potnikov, zato je bilo temu podjetju danes odvzeto delovno dovoljenje, so sporočili z Ministrstva za promet in zveze Severne Makedonije.

V izjavi poudarjajo, da vozilo sploh ne obstaja v elektronski evidenci izdanih dovoljenj za opravljanje domačega ali mednarodnega potniškega prometa, ki jo vodi Ministrstvo za promet in zveze. Registrirana so tri vozila družbe Besa trans BTB, a med njimi ni zgorelega avtobusa.

Prepoved opravljanja dejavnosti

''V skladu z Zakonom o cestnem prometu in zaradi pomanjkljivosti, ki jih je ugotovilo Ministrstvo za promet in zveze, ter z namenom preprečitve kakršnega koli drugega ravnanja družbe, ki bi lahko spodbudilo negativne posledice, se podjetju Besa Trans BTB odvzame licenca, oz. prepoveduje opravljanje dejavnosti," je zapisano v sporočilu makedonskega ministrstva.

Na ministrstvu še opozarjajo, da je vlada na zadnji seji inšpektorat zavezala, da opravi izredni nadzor v družbi Besa trans.

Makedonski minister Bujur Osmani je napovedal, da bo identifikacija trupel žrtev v prometni nesreči trajala sedem dni. Po tem bodo posmrtne ostanke žrtev prenesli v Severno Makedonijo in jih predali njihovim družinam.