Prevaranti 88-letnico prepričali, da jim preda zlate kovance

Prevaranti, ki prežijo na dobrodušne in rahlo naivne starejše občane, niso posebnost slovenske grude. V sredo so grdo ravnali z 88-letno žensko iz Innsbrucka na avstrijskem Tirolskem.

Svet24
Avtor: Svet24 / R.T.
četrtek, 18. 8. 2022, 14:19


zlati-kovanci
Fotografija je simbolična
Profimedia

Okoli poldneva so jo poklicali po telefonu in ji natvezili zgodbo, po kateri je njena nečakinja v tujini povzročila prometno nesrečo s smrtnim izidom. Zadeva je urgentna, nečakinja da potrebuje visok znesek, več deset tisoč evrov. Le tako se lahko reši pripora, so ji svetovali »rešitelji«.

Upokojenka je postala zaskrbljena. Čutila je, da mora pomagati nečakinji, ni je pa poklicala, saj ni imela njene številke. »Rešitelji« so ji predlagali, da se nemudoma srečajo, pripravljeni so celo priti na njen dom. Medtem je 88-letnica iz domačega sefa potegnila zlate kovance, ki so vredni okoli 50.000 evrov. »Rešitelji« so se malce zmrdovali, naposled pa so vzeli kovance in upokojenki zagotovili, da bo ta »odkupnina« spravila nečakinjo na svobodo.

Ko je 88-letnica naslednji dan o teh peripetijah obvestila svoje sorodnike, so ti takoj poklicali policijo. »Rešitelji« so bili medtem že daleč, preiskava pa poteka.