Mariborski sodnik: Franc Kangler ni moj prijatelj

V zvezi s prispevkom "Kangler o Podobniku: Zj**al jih bom, boš videl #video", ki je bil objavljen v sredo, 13. aprila 2022, smo prejeli odziv predsednika višjega sodišča v Mariboru Branka Reismana. Objavljamo ga v celoti.

Avtor: Uredništvo
petek, 15. 4. 2022, 12:00


Franc Kangler
Franc Kangler, nekdanji mariborski župan
Matjaž Vertuš

Javno zavračam namige o moji kakršnikoli povezanosti z nekdanjim mariborskim županom Francem Kanglerjem. Franc Kangler ni moj prijatelj, z njim se nikoli nisem osebno srečeval ali družil ter z njim tudi nisem nikoli imel prav nobenega telefonskega pogovora.

Poudarjam tudi, da sem omenjeno ponudbo za odstrel srnjaka, ki mi jo je nekje pred dobrimi desetimi leti neposredno posredoval takratni tajnik Mestne volilne komisije Mestne občine Maribor (MVK) Bojan Škof, ne pa Franc Kangler kot takratni župan, takoj in odločno odklonil ter tajnika nedvoumno opozoril, da je MVK samostojen in neodvisen organ. Tajnika sem tudi vprašal, kako je sploh prišlo do takšne ponudbe, in povedal je, da je bila to želja župana za strokovno in korektno izvedene lokalne volitve. S tem je bila zgodba o lovu na srnjaka zame zaključena. In kot rečeno, nikoli nisem bil udeležen pri nobenem lovu s Francem Kanglerjem ali njegovimi lovskimi tovariši, kar je preverljivo dejstvo.

Lepo vas pozdravljam,

Branko Reisman

predsednik sodišča