SDS menja šefa še enega državnega podjetja

Odhod Borisa Novaka s položaja generalnega direktorja Pošte Slovenije je le še vprašanje časa.

Avtor: Primož Cirman / Vesna Vuković
ponedeljek, 29. 3. 2021, 20:40


Necenzurirano prenos
Borisu Novaku so šteti dnevi na položaju generalnega direktorja Pošte Slovenije.
STA

Po naših informacijah se namreč nadzorni svet, ki ga od tega meseca vodi Tomaž Kokot, z Novakom dogovarja o sporazumnem odhodu z vrha Pošte Slovenije. Začasno naj bi ga nasledil kar Kokot, sicer član SDS, ki je leta 2018 neuspešno kandidiral za župana Poljčan.

Novak vodi Pošto Slovenije od leta 2012, drugi mandat pa bi se mu iztekel marca prihodnje leto. Vrsto let je veljal za kader SDS, a je v času tretje vlade Janeza Janše padel v nemilost. Pred mesecem dni ga je tako vlada razrešila s položaja predsednika upravnega odbora Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), bolj znane kot slabe banke, takoj zatem pa je Slovenski državni holding (SDH) zamenjal nadzornike Pošte Slovenije.

Do menjav v Pošti Slovenije prihaja le nekaj tednov po tem, ko je vladajoča koalicija prevetrila upravo še ene družbe v večinski državni lasti. Vodenje Telekoma Slovenije je sredi marca prevzel Cvetko Sršen, nekdanji kandidat SDS za župana Krškega in vodja tamkajšnjega območnega odbora stranke. V igri za položaj člana uprave za finance je bil poslanec SDS Marko Pogačnik, a se na koncu nadzorni svet družbe ni odločil za njegovo imenovanje.

Zapletlo se je tudi z imenovanjem vidnega člana in funkcionarja SDS Branka Bračka v nadzorni svet Petrola. Ta bi moral 11. aprila začeti štiriletni mandat, a je že pred tem odstopil. Za to se je odločil po našem razkritju, da je lagal in Slovenskemu državnemu holdingu (SDH) prikril svoje funkcije v stranki SDS.