Nov Snežičev pritisk: našemu uredniku poslal "čestitko"

Rok Snežič, osumljenec v več policijskih preiskavah, ki je zoper novinarje necenzurirano.si sprožil več kot 45 zasebnih kazenskih tožb, se še naprej posmehuje vsem institutom pravne države in celotni Sloveniji.

Avtor: Uredništvo
sreda, 15. 2. 2023, 11:00


rok-snežič
Sporočilo, ki ga je Rok Snežič v "čestitki" napisal uredniku in novinarju necenzurirano.si Primožu Cirmanu.
necenzurirano.si

Danes je tako odgovornemu uredniku našega portala Primožu Cirmanu poslal paket s poštnim nabiralnikom, ki mu je priložil "čestitko" za valentinovo. Vanjo je zapisal, da mu nabiralnik pošilja, "ker je bilo slišati nelagodje, da ima premajhen poštni nabiralnik za vso sodno pošto, ki jo prejme". S tem je imel Rok Snežič verjetno v mislih nedavni Cirmanov nastop na okrogli mizi o problematiki strateških tožb (SLAPP), usmerjenih proti novinarjem in drugim osebam. Tam je namreč Cirman poudaril, da novinarji necenzurirano.si že več kot dve leti serijsko prejemajo gore sodne pošte.

"Gre za novo, tokrat še bolj neposredno obliko pritiska na nas kot osebe in na naše delo. Snežič nam sporoča, da nas bo preganjal do konca. Da ne bo izginil iz naših življenj. Najbolj smešno je, da pošilja nabiralnike nam, ki ves čas redno dvigujemo sodno pošto, medtem ko sam recimo sploh ni prevzel vabila na obravnavo, ki bi morala biti v začetku januarja," je dejal Cirman.

Preberite še:
Dosje Rok Snežič

"Ampak tako pač je v tej državi: človek, ki ga očitno utemeljeno sumijo ene od vodilnih vlog v mreži, ki je v številnih državah obrnila več kot 20 milijonov evrov denarja, lahko nekaznovano počne, kar želi, se dela norca in ustrahuje vsakogar. Lahko se vozi z maseratiji, gradi vile in zakuplja oglasne panoje ob avtocestah, medtem ko je za državo uradno socialni primer. Snežič najbolje razgalja današnjo Slovenijo. To je država, ki se zgolj pretvarja, da je država. Snežič je ogledalo njenega moralnega bankrota. On je naš Dorian Gray, slika nemoči naših institucij, kjer nekateri ljudje očitno ne opravljajo svojega dela, in predmoderne družbe, kjer velja le zakon močnejšega. Kjer je ljudem z milijoni evrov dovoljeno dobesedno vse. Zoper tiste, ki o teh ljudeh pišemo, pa so dovoljena vsa sredstva. In vsi pozabljajo, da je bil ta človek še dobrega pol leta nazaj del oblasti," je še dodal Cirman.

Kuverta s "čestitko".
Kuverta s "čestitko".
necenzurirano.si

Cene novih poštnih nabiralnikov se sicer gibljejo od 40 evrov naprej. Zanj je torej Snežič plačal osmino svojih uradnih mesečih prejemkov - brez stroškov pošiljanja in "čestitke". A ob dejstvu, da trenutno brez hipoteke gradi novo vilo v Mariboru, to zanj ne bi smel biti prevelik strošek. 

Paket je poslal iz poštne poslovalnice iz Kamnice pri Mariboru, kjer se očitno še vedno giblje, čeprav tam uradno že nekaj let nima več stalnega prebivališča. Fotografije z vsebino paketa pa je Snežič še pred odhodom na pošto v objavo poslal nekdanjemu sodelavcu Nova24TV Luki Peršu, svojemu najljubšemu medijskemu delavcu, ki v zadnjih letih redno skrbi za Snežičevo promocijo.