Zakon Melinde in Billa Gatesa se končuje

Potrdila sta, da se ločujeta.

Svet24
Avtor: Svet24 / R.T.
torek, 4. 5. 2021, 07:42


bill gates, melinda gates
Bill in Melinda Gates.
Profimedia

Bill Gates je po poročanju Forbesa četrti najbogatejši človek na svetu. Težak je 130 milijard dolarjev.

Melinda (56) in Bill Gates (65) sta na družbenem omrežju Twitter objavila izjavo, s katero sta potrdila, da se ločujeta. "Po veliko razmisleka in veliko dela na najinem odnosu, sva se odločila, da končava najin zakon," sta zapisala.

 Fundacija Billa in Melinde Gates  razpolaga s 50 milijardami dolarjev. Denar je namenjen zdravstvu, razvoju in izobraževanju po vsem svetu.

Dodala sta, da sta vzgojila tri neverjetne otroke (25-letno Jennifer, 21-letnega Roryja in 18-letno Phoebe) in zgradila dobrodelno organizacijo Fundacijo Billa in Melinde Gates, ki deluje po vsem svetu, da ljudem omogoči zdravo in produktivno življenje. Zagotovila sta, da bosta nadaljevala skupno delo v fundaciji in hkrati dodala, da ne verjameta več, "da bi lahko kot par še rasla skupaj". 

Melinda je že v preteklosti že dejala, da je bil njun zakon "neverjetno težak", navajajoč, da Bill dela tudi 16 ur na dan in si težko vzame čas za družino.

Par je bil poročen 27 let. Spoznala sta se konec osemdesetih prejšnjega stoletja, ko se je Melinda pridružila Billovemu Microsoftu, leta 1994 pa sta se poročila na Havajih. Gates je vodil Microsoft do leta 2000, nato je vodil nadzorni odbor, lani pa se je povsem poslovil od podjetja, ki sta ga leta 1975 začela s Paulom Allenom, in se je povsem posvetil filantropiji.