Darja Zgonc: "Tako me je 'štihnilo' v hrbtu, da sem se samo sesedla!"

Zaradi težav s hrbtenico se je že pred leti odpovedala svojemu najljubšemu športu, tenisu, popolnoma se je odpovedala tudi čevljem z visokimi petami. Pa se bo sploh vrnila v televizijski studio?

Svet24
Avtor: Svet24 / L. Ž./revija Lady
četrtek, 4. 8. 2022, 21:01


Darja Zgonc
Gledalci pogrešajo Darjo Zgonc, nam je uspelo izvedeti, zakaj in kam je izginila in ali se bo vrnila.
Urša Premik

Že več kot mesec dni je minilo, odkar je Darja Zgonc zadnjič vodila oddajo 24ur na Pop TV. Kam je izginila priljubljena in za mnoge najbolj verodostojna televizijska voditeljica? Potem ko smo s Kranjčeve dobili namige, da jo je tako hudo uščipnilo v hrbtu, da se morda nikoli več ne bo mogla vrniti pred kamere, smo se odločili, da informacije poiščemo kar pri njej.

Edini izhod - operacija

Oglasila se je že na naš prvi klic in tako smo iz prve roke izvedeli: »Res me je pred dobrimi štirimi tedni tako hudo ‘štihnilo’ v hrbtu, da sem se enostavno sesedla. Samo manjši, nekoliko nenadzirani gib pri dvigu bremena je bil dovolj, da so se mi ponovile bolečine v hrbtu, s katerimi sem se prvič spoprijela že pred približno desetimi leti. Težko opišem, kako zelo me je bolelo tokrat. Brez močnih protibolečinskih tablet ne bi zdržala. Nekaj dni se je
edini izhod zdela operacija. Te pa se zelo bojim in se bom zanjo odločila, šele ko res ne bo druge rešitve. Na srečo se je z vajami in terapijo, ki mi jo je predpisal fizioterapevt, pred dnevi stanje začelo izboljševati. Zdaj lahko že malo hodim in trdno verjamem, da bom še pred jesenjo spet nazaj na sceni.« Darja nam je zaupala še, da se je zaradi težav s hrbtenico že pred leti odpovedala svojemu najljubšemu športu – tenisu, da vsak dan pridno izvaja vaje za krepitev hrbtnih mišic in da se je, vsaj takrat, kadar ni pred kamerami, popolnoma odpovedala čevljem z visokimi petami.

Izredne razmere do jeseni?

Kot nekdanji vrhunski atletinji, v mladosti je tekmovala v skoku v višino, in dekletu, ki je hitro zraslo, so Darji strokovnjaki že zgodaj napovedali, da se bo v življenju morala spopadati s težavami s hrbtenico. Žal so se slabi obeti uresničili. Zaradi daljše odsotnosti ene od voditeljic osrednjih informativnih oddaj prav sredi poletja, ko so tudi njeni kolegi na počitnicah, vladajo v informativnem programu Pop TV izredne razmere. Zato se utegne zgoditi, da se bo v prihodnjih tednih z vlogo voditelja moral spoprijeti tudi kakšen nov obraz.