Grozilna pisma in naboje naj bi članom vlade pošiljal podpornik vlade in SNS

Znano naj bi bilo, kdo je članom vlade in visokim političnim predstavnikom pošiljal pisemske grožnje s strelnimi naboji.

Svet24
Avtor: Svet24 / R.T.
sreda, 2. 2. 2022, 22:10


jj-fb-groznja-prepozna-kdo-pisavo
Predsednik vlade Janez Janša je na Twitterju povprašal, ali kdo prepozna pisavo.
Twitter

To naj bi bil T.G., ki je bil doslej blizu stranki SNS in odkrit podpornik vlade Janeza Janše. Celjan T.G. je tudi aktualni poveljnik občinskega štaba civilne zaščite Celje, na ta položaj pa ga je imenovala prav trenutna vlada, je poročal spletni portal 24ur.com. Policija sicer še molči, pravijo le, da poteka intenzivna kriminalistična preiskava in da več podatkov v tem trenutku ne morejo posredovati zaradi interesa preiskave.

Predsednik SNS Zmago Jelinčič je za spletni portal Siol povedal, da je »šokiran« in da »tega ni pričakoval«. »Lahko da je še eden od podtaknjencev v stranko. Kot je bil Zoran Stevanović. Nekatere odkrijemo prej, druge pozneje,« je razmišljal.

T.G. je bil v preteklosti tudi častni član Sindikata policistov Slovenije (SPS), a so ga izključili, ker deloval v nasprotju z načeli sindikata. V objavah na družabnih omrežjih je očitno naklonjen vladi, zelo oster pa je bil opozicije in protestnikov.

Spomnimo. Neznanec ali neznanci so sredi oktobra lani pisemske grožnje z nabojem naslovili na osem oseb, in sicer na premierja in predsednika SDS Janeza Janšo, na predsednika NSi in ministra za obrambo Mateja Tonina, predsednika stranke Konkretno in gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa, poslansko skupino Desus, poslanca opozicijskega Desusa Branka Simonoviča in Roberta Polnarja ter predsednika in poslanca SNS Zmaga Jelinčiča.

Premier je v kuverti prejel svojo fotografijo, na kateri je bila narisana tarča, tarče pa so bile narisane tudi na fotografiji njegove družine. Nad fotografijami je bil pripis z grožnjo s smrtjo, neznani pošiljatelji pa s smrtjo niso grozili le prejemnikom pošiljk, ampak tudi vsem podpornikom aktualne vlade.