Aleša Hojsa napadli sredi Ljubljane?

Nekdanji notranji minister je na Twitterju objavil, da je bil žrtev napada. Objavil je tudi sliko napadalca.

Svet24
Avtor: Svet24 / R.T.
četrtek, 13. 4. 2023, 10:14


Aleš Hojs
Aleša Hojsa so zmotili pri jutranji kavi.
Bobo

Nekdanji notranji minister iz vrst stranke SDS Aleš Hojs, je bil kot kaže danes zjutraj žrtev napada. Kot je napisal v objavi na socialnem omrežju Twitter, naj bi bil na jutranji kavi z Josephom Mussomelijem, nekdanjim ameriškim veleposlanikom, ki je v Sloveniji deloval v obdobju med 2010 in 2015. 

Pri srebanju jutranjega krepčila ju je zmotil gost lokala, ki je kot kaže Alešu Hojsu povedal nekaj krepkih. Politik je dogodek opisal takole: "Na jutranji kavi z nekdanjim ameriškim ambasadorjem Mussomelijem,ko pristopi neznanec,mi zacne grozoti,me napade,nato pa zbeži." 

Kot kaže ostre besede politika, ki je znan po hitrem jeziku, niso zmedle, posegel je po telefonu in napadalca poslikal in nato poklical še policijo. Delo policistov je Aleš Hojs pohvalil, mi pa smo policijo že zaprosili, če nam posredujejo ugotovitve o dogodku. Pojasnili so nam, da v zadevi zbirajo obvestila o morebitnih razlogih za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje grožnje. Kot so zapisal osumljenec še ni znan, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Necenzurirano prenos
Aleš Hojs je objavil slike "napadalca".
twitter/Aleš Hojs