Program stranke Ozaveščena Formacija #satira

V tednu, v katerem smo do torka doživeli sedem afer, od katerih bi vsaka sama v demokratični državi že sklatila vlado, nam je dokončno prekipelo.

Avtor: Ford Perfect
nedelja, 24. 10. 2021, 05:55


koper
/
Vlada RS

Mestu in svetu sporočamo, da zaradi katastrofalnega stanja v državi ustanavljamo stranko Ozaveščena Formacija, katere edini cilj je izboljšati stanje v Sloveniji. Nismo ne levi in ne desni, toda počasi nam je vsega dovolj. Ker so politika ljudje, je naš program osredotočen predvsem na kvalitetno ekipo ministrov in ključnih funkcionarjev, ki morajo biti absolutno boljši od sedanjih. Zatorej vam obljubljamo, da bodo imeli naši kandidati naslednje lastnosti.

Ministrska ekipa:

Predsednik vlade – bo poznal vsebino 1. člena ustave RS (Slovenija je demokratična republika).

Minister za gospodarstvo – bo razumel, da je njegova naloga razvijati, ne ropati gospodarstvo RS.

Minister za obrambo – bo vedel, kako se napiše beseda "vojak".

Zunanji minister – bo vedel, kaj pomenijo različne barve na političnem zemljevidu sveta.

Minister za notranje zadeve – bo poznal vsebino 2. člena ustave RS (Slovenija je pravna in socialna država).

Finančni minister – bo znal seštevati s prestopom.

Minister za javno upravo – bo razumel, da njegov naziv ni "Minister za propagando".

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti – bo vedel, da so njegovo področje dela delo, družina, socialne zadeve in enake možnosti, ne brezplačniki s hipernacionalistično in ksenofobno propagando.

Minister za pravosodje – ne bo imel kriminalne preteklosti. Sodno pošto bo dvigoval v rednih rokih.

Minister za zdravje – bo vedel, da je minister za zdravje on, ne predsednik vlade.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport – bo znala brati.

Minister za infrastrukturo – svojih največjih predlogov ne bo začel s "Ta projekt, ki sem ga pred 15 leti označil za nepotrebnega in potratnega, je zdaj najboljša odločitev za Slovenijo, ker ...".

/
/
STA

Minister za kulturo – bo nekdo, ki je vsaj enkrat v življenju prebral knjigo, v kateri je poleg slikic tudi kaj teksta. Poleg tega neonacistov ne bo imel za posebno skupino državnega pomena.

Minister za kmetijstvo, gozdove in hrano – bo razumel, da ima njegovo delovno mesto naloge, ki so naprednejše od mesečnega dvigovanja plače.

Minister za okolje in prostor – bo vedel, da njegova naloga ni organizacija novih ilegalnih odlagališč. Plačevanja davkov ne bo označeval za "neumnost".

Vodje ključnih inštitucij:

Generalni direktor Policije – bo poznal vsebino 2. člena Kodeksa policijske etike (Policisti zagotavljamo varovanje in spoštovanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Pri zakonitem poseganju vanje spoštujemo človekovo osebnost in dostojanstvo).

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje – ne bo samohodeča reklama za šnops in zaseko.

Državni koordinator za cepljenje – bo imel predhodne izkušnje s koordinacijo in/ali cepljenjem.

Odgovorni za promocijo cepljenja – ne bo dolgoletni nasprotnik cepljenja.

Vodja skupine za svetovanje v času epidemije – bo epidemiolog. V skupini bo tudi več epidemiologov kot torakalnih kirurgov.

Vladni govorec za epidemijo – svojih govorov ne bo dojemal kot hecanje.

/
/
STA

Vodja vladnega Urada za komuniciranje – bo razumel, da od državnih tiskovnih agencij od 25.6.1991 dalje ne sme več zahtevati, da objavljajo novice po nareku.

Kandidati za ustavne sodnike – bodo vedeli, da se od njih pričakuje presojo ustavnosti zakonov, odlokov in predlogov in ne delovanja kot podaljšana roka vlade na sodišču. Poznali bodo vsebino 17. člena Ustave RS (Človekovo življenje je nedotakljivo. V Sloveniji ni smrtne kazni.) in zato ne bodo zagovarjali streljanja migrantov na mejah.

Vodja NPU – bo izpolnjeval vsaj minimalne predpisane pogoje za zasedbo delovnega mesta.

Znak stranke Ozaveščena Formacija je Triglav, nad manjšima vrhovoma sta inicialki stranke, nad najvišjim vrhom sveti najsvetlejša zvezda ozvezdja Orion: domača Betelgeza.

Srečno!

O avtorju:

Tako imenovani strokovnjak in prisilni prostovoljec, ki se trudi, da vsaj njegovi delajo dobro. Svoje identitete ne želi razkriti, saj se boji povračilnih ukrepov in pogroma portalov tovarne zlobe.

Mnenje avtorja ne odraža nujno stališča uredništva.