Ali Tomašič in Možina verjameta, da Zemlja ni okrogla? #kolumna

RTV Slovenija je dala Borisu Tomašiču prostor za širjenje istih skrajnih desničarskih idej, ki jih je propagiral norveški terorist Anders Breivik.

Avtor: Ford Perfect
sobota, 28. 1. 2023, 05:55


2023-01-27 22.41.37
RTV Slovenija je pod krinko "uravnoteženosti" in intervjuja promovirala bebavo teorijo zarote, ki jo po svetu širijo skrajni desničarji – teorijo, zaradi katere so ljudje že umirali.
RTV / Twitter

"Teoretiki zarot so tisti ljudje, ki manjko dokazov za svojo verzijo resnice razlagajo s prikrivanjem resnice." (Neil deGrasse Tyson, ameriški astrofizik)

Po spletu in svetu, v Sloveniji pa zadnje čase zelo intenzivno, se širi ozaveščanje o kulturnem marksizmu. Kulturni marksizem, ki ni povezan s kulturnim boljševizmom (o tej nacistični zaroti kdaj drugič), naj bi bil ključna ideja teh ali onih levičarskih gibanj, katerih cilj bi bilo uničenje vse omike, vseh ver in tudi družine kot osnovne celice družbe. V gibanje naj bi bili vključeni več ali manj vsi levo usmerjeni akademiki, umetniki, politiki, gospodarstveniki in številni drugi, katerih tajni cilj naj bi bil popolno uničenje zahodne kulture, ki bi jo zamenjali z nečim drugim, praviloma s komunizmom. 

Verjetno ni potrebno posebej naglašati, da o kulturnem marksizmu slišimo izključno z desnega političnega pola, kjer teorijo zarote povzemajo politiki, avtorji, znane osebnosti, lastniki televizijskih postaj in podobno. V intervjuju na nacionalni televiziji je tako Boris Tomašič, lastnik Nova24TV, že v prvih minutah govoril o nevarnostih kulturnega marksizma in boju za obstoj zahodne kulture.

Sporočilo intervjuja je bilo jasno: kdor ni z nami, bije boj proti Sloveniji. Kulturni marksizem je bil rdeča nit pogovora, ki se je začel s slavospevom "konkurenčni" televizijski postaji. Bojda je "rekordno gledana", čeprav to kolumno praviloma bere več ljudi, kot jih gleda Tomašičevo oddajo. Nadaljevalo se je z ustvarjanjem psihoze in sejanjem strahu pred fantomskimi pošastkoti, ki se ne strinjajo z ropanjem državnega proračuna in deljenjem naroda na naše in vaše. Ti so torej kulturni marksisti. Tomašič je pravilno ugotovil, da sta v Sloveniji močno prisotna strah in psihoza, toda zdravilo zanju niso novi, izmišljeni strahovi v obliki kulturnega marksizma.

Kdo vam laže? Je zemlja ploskev? 

Če bi Tomašič želel psihozo pozdraviti ali vsaj olajšati, bi si za svoje delo raje izbral kako drugo teorijo zarote. Fletna je recimo tista o ploski Zemlji. Gre za popolnoma enakovredno teorijo. Kronski dokazi za obe so v najboljšem primeru nekaj iz konteksta vzetih izjav, ki jih vrtijo in obračajo skozi neštete mline in vatle, z namenom ustvariti nekaj, kar na prvi pogled lahko deluje prepričljivo. 

Na RTV Slovenija so svoj položaj zlorabili za širjenje skrajnih desničarskih idej. Bodo vodilni ukrepali? Na fotografiji od leve proti desni: direktor TV Slovenija Uroš Urbanija, v.d. generalnega direktorja Andrej Grah Whatmough in predsednik programskega sveta Peter Gregorčič.
Na RTV Slovenija so svoj položaj zlorabili za širjenje skrajnih desničarskih idej. Bodo vodilni ukrepali? Na fotografiji od leve proti desni: direktor TV Slovenija Uroš Urbanija, v.d. generalnega direktorja Andrej Grah Whatmough in predsednik programskega sveta Peter Gregorčič.
Bobo

Toda Zemlja ni ploska in tudi tajno gibanje za uničenje zahodne kulture ter njeno preoblikovanje v komunizem ne obstaja. Obe teoriji postulirata, da na desetine milijonov ljudi v največji tajnosti sestankuje in podtalno deluje v smeri nekega cilja, vse za denar ali moč, ki prideta iz kdo ve kje, vendar ne najdeta niti enega nekdanjega pripadnika tega neskončno mogočnega kulta, ki lahko naredi karkoli, razen utišati nekaj glasnih posameznikov, ki so jih razkrinkali. To je popolnoma izven dometa teh vsemogočnežev, ki so za svoje ideje pripravljeni ubijati. 

Za razliko od teorije zarote o ploski Zemlji pri zaroti kulturnega marksizma ne gre za neko nenevarno bedarijo, kjer se lahko hahljamo nad neumnostmi, ki jih nekateri pišejo po spletu. Širjenje teorije o kulturnem marksizmu predstavlja resno grožnjo, celo smrtno resno grožnjo.

Nevarna teorija, ki je ustvarila množičnega morilca

Verjetno vsi vemo, kdo je Anders Breivik – norveški neonacist in terorist, ki je leta 2011 z improviziranimi bombami in avtomatsko puško pobil 77 ljudi, večinoma otrok. Anders Breivik je labilna oseba, ki ga je v nujnost njegovega početja prepričalo prav pisanje o kulturnem marksizmu. V njegovem manifestu je namreč prav kulturni marksizem izpostavljen kot glavna nevarnost obstoju Norveške in zahodne civilizacije kot take in tudi razlog za njegov krvavi pohod.

Teorija zarote o kulturnem marksizmu je že vzgojila enega najnevarnejših teroristov moderne dobe.
Teorija zarote o kulturnem marksizmu je že vzgojila enega najnevarnejših teroristov moderne dobe.
sta

Če skvarjeni posamezniki ne bi širili teorije zarote o kulturnem marksizmu, bi Anders Breivik verjetno ostal nek čudak, nagnjen k nasilju, ne množični morilec. Če bi se raje posvetili ploski Zemlji ali recimo teoriji o neobstoju Lune (gre za balon!), bi imeli starši njegovih žrtev zdaj odrasle otroke, na katere bi lahko bili ponosni. Namesto tega imajo grobove. 

RTV Slovenija je z našim denarjem in prek javnih kanalov širila teorijo zarote, ki je v svetu že vzgojila enega najnevarnejših teroristov moderne dobe. Pod krinko "uravnoteženosti" in intervjuja je promovirala bebavo teorijo zarote, ki jo po svetu širijo skrajni desničarji – teorijo, zaradi katere so ljudje že umirali. Najbrž ne preseneča, da to teorijo širi taisti Tomašič, ki "se boji", da bo potrebno levičarje z oblasti odstraniti s silo. Tega ne zagovarja, ne, samo "boji" se, da drugače ne bo šlo, ker živimo v trdi neo-titoistični diktaturi. Verjetno se lahko zahvali samo vezam in poznanstvom v obliki dr. Olaja na policiji, da še ni v kaznilnici na Blejskem otoku, kjer bi iz skal gradil Kilimandžaro. 

RTV zlorabili za širjenje skrajnih desničarskih idej

Javna televizija mora delati v javnem interesu. Širjenje teorij zarot, ki so znane kot vir nasilja in smrti, ni v javnem interesu nič bolj kot reklamiranje avtocestnih dirk v napačno smer, organizacija tekmovanj v maratonskem metanju petard v mimoidoče ali hitrostno kurjenje kresov v naravi v času suše. 

Protest pred stavbo RTV Slovenija.
Protest pred stavbo RTV Slovenija.
Bobo

Jasno je, da so vodilni na RTV Slovenija svoj položaj zlorabili za širjenje skrajnih desničarskih idej, ki so v osnovi enake tistim izpred devetih desetletij in dajejo enake rezultate. Jasno je, da te ideje niso nedolžne, da nekateri še kako verjamejo v njih in so za njih pripravljeni prelivati kri. Glavni zagovornik teh idej in častni gost na RTV Slovenija "se boji", da bo za Slovenijo ponovno potrebno prelivati kri. Bojim se, da ima prav. Bojim se, da je prav on eden izmed glavnih razlogov za to. Javna televizija je postala orodje politike, pred volitvami vladne, po njih opozicijske. Potrebno je zagotoviti, da do česa podobnega ne pride nikoli več. Širjenje nevarnih idej je po definiciji nevarno. Če to dopustimo, bo v Sloveniji resnično tekla kri.

Prihajajoč kadrovski tsunami na RTV Slovenija bo verjetno dvignil kar nekaj političnega prahu. Dobro bi si bilo zapomniti, zakaj bo do njega prišlo – in zakaj smo se za čistko odločili na referendumu.

O avtorju:

Tako imenovani strokovnjak in prisilni prostovoljec, ki se trudi, da vsaj njegovi delajo dobro. Svoje identitete ne želi razkriti, saj se boji povračilnih ukrepov in pogroma portalov tovarne zlobe.

Mnenje avtorja ne odraža nujno stališča uredništva.