Kaj je Janez Lavre še pisal po Twitterju

Kaj je že pred izbruhom epidemije COVID-19 tvital zdaj že nekdanji direktor bolnišnice v Slovenj Gradcu?

Avtor: Tomaž Modic
četrtek, 2. 4. 2020, 17:59


janez-lavre
Janez Lavre
STA

Minister za zdravje Tomaž Gantar je danes sprejel odstop Janeza Lavreta, direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. Razlog so bile njegove objave na družbenem omrežju Twitter.

Lavre, sicer zdravnik, se je za svoje besede vpletenim že opravičil. Komunikacijo na Twitterju pa je označil za skrajno neprimerno in hudo žaljivo. Kot razlog je navedel obdobje velike obremenitve in psihičnega stresa v času epidemije novega koronavirusa.

Javnost je Lavre razburil z naslednjimi tviti:

/
/
twitter

/
/
twitter

/
/
twitter

/
/
twitter

/
/
twitter

Toda pregled njegovih preteklih objav, ki jih je s Twitter računom vred že izbrisal, kaže, da je Lavre na enak način tvital že dolgo pred začetkom izrednih razmer. Njegove priljubljene tarče so bili sedanji in nekdanji politiki z levosredinskega političnega pola:

/
/
twitter

/
/
twitter

Mejo neokusnosti je najdlje prestopil ob nedavni smrti Janeza Stanovnika, nekdanjega predsednika Zveze borcev in Socialistične republike Slovenije:

/
/
twitter

Lavre je bil sicer na visoke položaje imenovan v času levosredinskih vlad. Leta 2011 v času vlade Boruta Pahorja dobil nov mandat na čelu slovenjgraške bolnišnice. Leta 2016 ga je vlada Mira Cerarja imenovala za direktorja UKC Maribor. Dobro leto dni pozneje se je kot edini prijavil na razpis za direktorja bolnišnice v Slovenj Gradcu in bil imenovan na ta položaj.