Starejša ženska iz Ormoža ostala brez sanjskega moškega in prihrankov

Policisti PP Ormož so bili konec junija obveščeni o primeru ljubezenske prevare.

Svet24
Avtor: Svet24 / J.V.
ponedeljek, 1. 8. 2022, 11:28


ljubezen, splet, ženska
Fotografija je simbolična
Profimedia

Kot so sporočili iz mariborske policijske uprave, je starejša občanka v prepričanju, da si preko spleta dopisuje z sanjskim moškim, ki dela kot zdravnik v Jemnu. Gospod doktor ji je natvezil, da potrebuje "denar za varščino za prevzem paketa", reva pa mu je nakazala "večjo vsoto denarja".

Policija ob tem predvsem uporabnice spleta opozarja, da ne nasedajo tovrstnim traparijam in dopisovalcem, ki se predstavljajo za bog ve kaj.

"Za krinkami, kot so "zdravnik v tujini, vojak na mirovni misiji ali nesrečen vdovec na naftni ploščadi," lahko stojijo pretkani kriminalci, ki prek spleta tako nagovarjajo ženske. Za t.i. ljubezenske goljufije je sicer značilno, da želijo storilci z žrtvami navezati čustveno zvezo in so v stiku preko e-sporočil ali telefona po več mesecev," opozarjajo na PU Maribor.

"Tovrstne oblike spletnih goljufij velikokrat niso prijavljene policiji, ali so prijavljene več mesecev po transakcijah. Zato opozarjamo, da se oškodovanke na policiste obrnejo čimprej, saj to v največji meri vpliva na možnost povrnitve sredstev," še pravijo.