Šolskemu ministru očitajo segregacijo; zahtevajo sprejem necepljenih otrok v vrtce

Od pristojnega ministra v Gibanju Zdrava družba v roku 8 dni pričakujejo odgovore.

Svet24
Avtor: Svet24 / J.V.
petek, 9. 9. 2022, 17:00


igor papic bobo
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport trenutno vodi dr. Igor Papič.
Bobo

"Bomo začeli čisto realno. Dne 31. 8. 2022 ste vsem vrtcem poslali okrožnico št. 6030-1/2022/16, v kateri vodstvom vrtcev nalagate, da naj ne vpisujejo oz. sprejemajo necepljenih otrok," uvodoma poudarjajo v Gibanju zdrava družba v dopisu ministru za izobraževanje, znanost in šport dr. Igorju Papiču.

"Morda se kot minister sploh še ne zavedate odgovornosti, ki ste jo s tem sprejeli nase s 1. 9. 2022, saj verjetno zakonodaje, na katero se v tej okrožnici sklicujete, sploh niste prebrali, ampak le nadaljujete s političnim pritiski na vodstva vrtcev."

"Vse z namenom da bi v vrtcih postopali tako, kot si je to zamislila skorumpirana režimska politika, ki je sprejela takšen sporen zdravstveni predpis, ki ga sedaj vrtcem zavajajoče interpretira, kot da naj bi bil usklajen s šolsko zakonodajo, kar pa še zdaleč ne drži."

"Če bi navedeno zakonodajo preštudirali, bi tudi kot pravni laik lahko ugotovili, da niti sporni ZNB-B kaj šele šolski predpisi niso zadostna pravna podlaga za to, kar sedaj zahtevate od vodstev vrtcev."

"Naša Ustava izrecno prepoveduje vsakršno diskriminacijo in segregacijo, zato so hvalabogu v naši šolski zakonodaji otroci zaščiteni pred neenako obravnavo! Vi pa vodstva vrtcev sedaj napeljujete k izvajanju diskriminacije in segregacije!?" 

Od ministra Papiča v Gibanju Zdrava družba v roku 8 dni pričakujejo odgovore.