Šarec: "Janša in Pahor enotnost politike razumeta bolj kot enoumje"

Nekateri politiki kot lajna ponavljajo oguljene fraze o nujnosti, da »stopimo skupaj«, o »enotnosti«, ki da bi jo morale doseči politične stranke.

Svet24
Avtor: Svet24 / C.E.
sreda, 27. 1. 2021, 22:46


UV-jansa sarec-pl6
Šarca ne zanima Janšev "koncept" enotnosti.
Primož Lavre

Tudi voditeljica Odmevov Rosvita Pesek je izbrala prežvečeno in za sistem parlamentarne demokracije nesmiselno floskulo. Gosta v oddaji Odmevi, predsednik stranke LMŠ Marjana Šarca, je vprašala, da so menda nekateri ljudje v »teh težkih razmerah kot je epidemija« pričakovali, da bo »politika stopila skupaj«. Šarca je spomnila, da je tudi predsednik države Borut Pahor vse predsednike strank pozival, da so na »enotni liniji, ko gre za epidemijo«.

Šarec ji je odgovoril. »Meni je pomembno, da je narod. Narod je enoten,« je dejal Šarec in postregel s primerom voditelja na Radiu 1 Denisa Avdića, ki je v dobrodelne namene zbral milijon evrov. »Enotnost politike pa Janez Janša in Borut Pahor bolj razumeta kot enoumje. Tako enotnosti kot jo ponujata onadva pač ne more biti,« je jasen prvak LMŠ, ki dodaja, da je lahko samo več različnih razmišljanj. »Sporazum, ki ga je Janša namenjal opoziciji, je bil namenjen zgolj temu, da bo odgovornost preložena tudi na druge. Ta vlada je bila večinska, imela je državni svet na svoji strani, opozicijskih predlogov in amandmajev niso nikoli sprejeli, poleg tega pa se imajo čas ukvarjati še z vsem drugim razen z epidemijo, tako da, za tako enotnost pa kar hvala lepa,« je zaključil Šarec.