Šampionki Tina Trstenjak in Clarisse Agbegnenou skupaj na izletu po Sloveniji

Clarisse je Tini lani obljubila, da jo bo obiskala v Sloveniji, in obljube ni prelomila. Nad lepotami naše dežele je bila očarana.

Svet24
Avtor: Svet24 / P. J./revija Lady
nedelja, 18. 9. 2022, 18:06


tina trstenjak 1
Čeprav samo za trening sta se šampionki Tina Trstenjak in Clarisse Agbegnenou med vadbo pošteno spotili.
revija zvezde

Na blazinah največji tekmici, zunaj dvoran pa sta judoistki Tina Trstenjak in Clarisse Agbegnenou veliki prijateljici. Naša šampionka iz Celja in francoska prvakinja sta moči merili mnogokrat, najbolj vroče je bilo med njima lani poleti na olimpijskih igrah, ko se je naši Tini zlato izmuznilo za las, a je pošteno priznala premoč svoji prijateljici, za katero je imela vedno le pohvalne besede.

Da sta dekleti resnično veliki prijateljici, sta dokazali v preteklih dneh, ko so se za njima v številnih krajih po Sloveniji obračale glave. Francoska judoistka je namreč s svojo družino, partnerjem Thomasom Gravo in njuno hčerkico Atheno, v Sloveniji obiskala Tino, saj ji je to obljubila lani. Tina ob obisku svoje prijateljice ni mogla skriti navdušenja, vesela druščina pa se je na svoji nekajdnevni turistični turneji po Sloveniji odlično zabavala. »En teden sem bila turistka v svoji deželi,« se pošali Tina, ki je Clarissini družini razkazala čudovite kraje po Sloveniji.

Obiskali vse slovenske bisere

Med drugim so obiskali Postojnsko jamo, se z ladjico vozili po Blejskem jezeru, navdušila pa sta jih tudi izleta na Jelenov greben in Lovrenška jezera. Obisk so vsi izkoristili za prijetno druženje in aktivna doživetja skozi ves dan, dekleti pa sta se pomerili tudi v Tinini domači dvorani, in sicer v Judo klubu Z' dežele Sankaku Celje, ki je pravzaprav šola trenerja Marjana Fabjana, iz katere izhaja tudi Tina. Trening je bil odličen, sta se strinjali obe, in za spomin trenutek po napornem treningu tudi ovekovečili. Tina je ob koncu izjemno prijetnega obiska priznala, da je bil njen teden čudovit, prijateljici pa sta se dogovorili, da druženje ponovijo takoj, ko jim bodo to dopuščale obveznosti.