Robert Golob za PN: Sprejemali bomo ne leve ali desne, temveč najboljše rešitve

Breme zelo velikih pričakovanj volivk in volivcev, ki se jim pridružujejo tudi zahtevne energetske, zunanjepolitične in zdravstvene razmere, je težko, a Robert Golob daje vtis, da se jim ne bo izneveril.

Svet24
Avtor: Svet24 / N.N.
petek, 24. 6. 2022, 05:48


robert golob
Robert Golob
Bobo

In zato tudi napoveduje, da koalicijskima partnericama ne bo pretirano popuščal. "Svoboda je dobila večinski mandat ljudstva za svoj program. Zato me ne skrbi, kako bomo v koaliciji iskali ravnovesje med ideološkimi pogledi, ker je za nas ključen samo naš predvolilni program, v tem pa nismo iskali konfliktov z nikomer, ne z gospodarstvom ne z javnim sektorjem." izpostavlja.

Z njim smo se med drugim pogovarjali o sprejemanju kompromisov, kadrovanju, prvih ukrepih vlade, davkih, sončnih elektrarnah, perečih infrastrukturnih temah, decentralizaciji, pripravah na lokalne in predsedniške volitve, medijski krajini in ženskah v politiki.

Očitke o kadrovski čistki zavrača. »Čistka bi bila, če bi mi nove zopet nastavljali politično. Mi pa bomo, preko strokovnih kadrovskih komisij iskali ljudi, ki so strokovnjaki s svojega področja,« je odločen. O Milanu Kreku meni, da že dolgo ne uživa več zaupanja javnosti »in vemo, kako je opravljal svoje naloge«. V zvezi z upravljanjem epidemije pa: »Ko sem govoril, po kakšnem modelu želim, da bo naša družba delovala, sem imel v mislih, da ne zapiramo šol, da ne dopuščamo, da ljudje umirajo v domovih za starejše, da ne zapiramo bolnišnic za vse ostalo, kar ni povezano s covidom, da ne ustvarjamo strahovlade nad ljudmi...«

Intervju s predsednikom vlade bo izšel v petkovih Primorskih novicah.