FOTO: Praznični december v Ljubljani se je pričel: 50 kilometrov lučk in 39 sejemskih hišk

Prve fotografije letošnje okrasitve prestolnice, avtor koncepta okrasitve je znova Urban Modic, novoletna okrasitev pa nosi naslov »Splošni um/duh skupnosti«. Danes je tudi že zaživela gostinska ponudba s hrano in popularnimi 'kuhančki'.

Svet24
Avtor: Svet24 / E. J.
petek, 25. 11. 2022, 18:32


lučke-2022
Ljubljana se je spet odela v novoletne lučke.
Bobo

Praznični december v Ljubljani se je v Ljubljani začel danes zvečer, s prižigom prazničnih luči. Poleg prazničnega sejma, ki se je odprl danes v dopoldanskem času, bodo že deseto leto zapored na ogled jaslice iz slame, prihajajo pa še pa tudi Miklavžev sejem in sprevod, Čarobni gozd, Božični koncert, predstave uličnih gledališč in seveda sprevodi Dedka Mraza.

lučke 2022
lučke 2022
Bobo
Modiceva okrasitev

Ljubljano krasi deset prazničnih smrek in 79 Zelenih dreves, letošnja novost pa sta Ledena kraljica in praznična vasica na Trgu francoske revolucije, v kateri bodo kulinarične dobrote ponujali vrhunski šefi, so zapisali na Mestni Občini Ljubljana.

Novoletna okrasitev nosi naslov »Splošni um/duh skupnosti«. Kot pojasnjuje avtor koncepta okrasitve Urban Modic, je skoznjo poleg umetnosti kot idejno-duhovne komponente predstavljen še miselni kaos. Novoletna okrasitev je posvečena vsem, ki živijo z multiplo sklerozo. Osrednjo novoletno okrasitev bosta dopolnjevali tudi praznični osvetlitvi Jakopičevega sprehajališča in Mestne hiše.

Kilometri lučk in stojnice s hrano ter darili

Staro mestno jedro je tako od danes prepredeno s 50 kilometri prazničnih lučk, nameščenih je okoli 900 svetlobnih teles in 48 lampijonov, ki so jih izdelali ljubljanski osnovnošolci in bodo krasili drevesa v parku Zvezda.

Danes se je odprl tudi praznični sejem, ki je ob koncu leta tradicionalno središče družabnega dogajanja v mestu. Na Bregu, Cankarjevem nabrežju, Kongresnem trgu, Prešernovem trgu, Gallusovem nabrežju, Petkovškovem nabrežju, Stritarjevi ulici in križišču Wolfove ulice ter Kongresnega trga tako stoji 39 sejemskih hišk z darilnim programom in gostinsko ponudbo.

Ljubljana se je spet odela v novoletne lučke.
Ljubljana se je spet odela v novoletne lučke.
Bobo