Jozo se je oborožen s kalašnikovko vrnil na vaško veselico, Mate in Velimir pa sta odšla na oni svet

Na jugu Bosne in Hercegovine se je danes ponoči odvil krvav pokol, v katerem sta bili ubiti dve osebi, še dve sta ranjeni.

Svet24
Avtor: Svet24 / R.T.
četrtek, 4. 8. 2022, 11:56


policija, bosna in hercegovina
Fotografija je simbolična.
Profimedia

Enemu od udeležencev lokalne veselice v vasi Gorica v Hercegovini nedaleč od meje s Hrvaško se je ponoči ob približno 2. uri do skrajnosti omračil um. Med tradicionalnim slavjem v čast svetega Štefana je v množico ljudi, ki se je nahajala pred tamkajšnjim lokalom, sprožil rafal iz kalašnikovke. Po poročanju lokalnega portala Grude Online je med ubitimi tudi znan lokalni podjetnik 60-letni Velimir Bušić, za strelnimi ranami pa je umrl tudi 34-letni Mate Grizelj. Portala Hercegovina.info medtem poroča, da so eni huje poškodovani osebi, ki je strašanski zločin na srečo preživela, v bolnišnici v Mostarju amputirali nogo.

Do pokola naj bi sicer prišlo po prepiru v lokalu. Storilec, ki ga je policija že aretirala, naj bi se po sporu odpravil domov ter se nato vrnil oborožen s kalašnikovko in začel streljati. Po poročanju portala Hercegovina.info je moril Jozo Jasak, domačin, ki naj bi že pred dvajsetimi leti v nekem obračunu uporabil bombo.