Nekdanji minister, ki so mu očitali mobing, je po dveh letih prejel pošto tožilstva

Kaj je izvedel nekdanji minister za kulturo Dejan Prešiček? Da je okrajno tožilstvo zavrglo ovadbo zoper njega.

Svet24
Avtor: Svet24 / G.G.
sreda, 27. 1. 2021, 16:55


Dejan Prešiček
Prešiček je leta 2018 ob vstopu v politiko dejal: "Predvsem čutim, da nisem politično obremenjen s političnimi igricami, ki obstajajo."
STA

Za bralca in bralko, ki sta že pozabila, kdo je (bil) Dejan Prešiček in kaj naj bi počel, na kratko obnovimo zgodbo in zaplet. V vladi Marjana Šarca je bil postavljen na čelo ministrstva za kulturo. Po nekaj mesecih so mu začeli nekateri začeli očitati mobing in šikaniranje, kar naj bi prispevalo k samomoru enega od uslužbencev na ministrstvu. Sledile so obtožbe o zlorabi položaja, ker naj bi službeni avtomobil uporabil za prevažanje glasbenih inštrumentov z ministrstva na glasbeni konservatorij, kjer je še delno poučeval.

Prešiček je priznal, da je bila uporaba službenega vozila za zasebne namene napaka, odločno pa je zavrnil očitke o šikaniraju. Tudi zaradi medijske gonje, kot je povedal, je odstopil s položaja ministra.

Medtem je bila zoper Prešička podana kazenska ovadba zaradi zlorabe uradnega položaja in kaznivega dejanja šikaniranja na delovnem mestu. Državna tožilka je pred dnevi ocenila, da očitki ne vzdržijo, zato je zavrgla kazensko ovadbo.