Po Sloveniji nepregledne kolone vozil, na mejnih prehodih daljši zastoji

Preden se odpravite na pot, velja preveriti prometne informacije.

Svet24
Avtor: Svet24 / S.R.
ponedeljek, 1. 8. 2022, 10:55


LOG1.5
Gneča proti Gruškovju.
Promet.si

Povečan promet iz Avstrije proti Hrvaški tudi danes precej obremenjuje slovenske ceste, na nekaterih mejnih prehodih pa so čakalne dobe že narasle na več kot eno uro. Po poročanju prometno-informacijskega centra so zastoji že pred predorom Karavanke proti Sloveniji, saj predor občasno zapirajo.

Trikilometrski zastoj je nastal na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje, vozniki pa se bodo s čakalnimi dobami srečali tudi pri izstopu na mejnih prehodih Sečovlje , Dragonja, Starod, Jelšane, Sočerga, Vinica in Obrežje.

Zastoji so tudi od Šmartnega na gorenjski avtocesti mimo Kosez in Brda na ljubljanski zahodni obvoznici ter od priključka Ljubljana jug na ljubljanski južni obvoznici mimo Viča. Občasno zapirajo predor Šentvid. Gneča je tudi na cestah Vič - Brezovica, Starod - MP Starod, Dolenje - Jelšane, Lesce - Bled in Šmarje - Koper.

Ob tem velja opozoriti, da so se začela pripravljalna dela za obnovo severne ljubljanske obvoznice med Zadobrovo in Tomačevim. Dela bodo potekala v več fazah. Cesta Novo mesto - Metlika je med mostom čez Krko in križiščem s Kandijsko cesto zaprta do 9. avgusta.