Skrivnost trupla dojenčka v skrinji razvozlana?

Truplo dojenčka so poslali na obdukcijo, da bi ugotovili spol, starost in vzrok smrti. Ter morda razkrili krivca, da se je nesrečni otrok znašel v zamrzovalni skrinji.

Svet24
Avtor: Svet24 / J.V.
ponedeljek, 23. 1. 2023, 16:10


lidija m
Policisti so že zaslišali Lidijo M.
Facebook

Dvainšestdesetletni Zoran M. je 19. januarja obvestil policijo, da je med čiščenjem stare zamrzovalne skrinje v hiši v Zemunu v vrečki našel zmrznjeno truplo dojenčka. Danes srbski mediji poročajo, da so policisti pridržali Zoranovo soprogo Lidijo M.

Policisti so jo iskali vse od grozljivega odkritja. Družina je živela pod isto streho do maja lani, ko se je Lidija odselila, mož Zoran pa se je štirimi otroci ostal. "Lidijo so že zaslišali. Čakamo na rezultate obdukcije, ki bo pokazala, ali je bil otrok ubit ali mrtvorojen. Potem bomo videli, kako naprej," je za Telegraf povedal anonimni vir blizu preiskave.

"V kotu sem videl zavitek v brisaču in v več vrečkah. Odprl sem ga, izgledalo mi je kot dojenček. Otroci običajno ne odpiraho zamrzovalnika, le hladilnik. Zamrzovalnik sva uporabljala samo jaz in žena, otroci ne," je povedal oče Zoran za Telegraf. Ob tem je tudi razkril, da sta bila s sporogo v razhajanju, ker naj bi se videvala z drugimi moškimi.

"S soprogo, ki je odšla, sva imela nekatera nesoglasja, imava štiri otroke ... Tukaj ne živi več od maja lani, jaz pa živim v tej hiši odkar je bila zgrajena, 60 ali več let. Z ženo nisva v stikih, nazadnje sva se videla pri notarju lani poleti, ko sem potreboval podpis, da sem odpeljal otroke na izlet v Črno Goro," je še povedal za Telegraf.