Loterijska mrzlica: Na voljo rekordnih 1,6 milijarde

V največji loterijski igri v ZDA Powerball jackpot že več kot tri mesece ni bilo zmagovalca, zmagovalna vsota je tako narasla na osupljivih 1,6 milijarde dolarjev (dobrih 1,6 milijarde evrov). Svoje bodo seveda odnesli še dacarji.

Svet24
Avtor: Svet24 / R.T.
sobota, 5. 11. 2022, 07:53


powerball, loterija
Gre za najvišjo vsoto v zgodovini ameriške loterije.
Profimedia

Gre za najvišji znesek v zgodovini ameriške loterije. Prejšnji rekordni dobitek v višini 1,59 dolarjev so si leta 2016 razdelile tri osebe. Po izračunih loterije Powerball, ki so jo ustanovili leta 1992, so tokrat možnosti za glavni dobitek 1 proti 292 milijonov.

Za glavni dobitek je treba zadeti šest zmagovalnih številk, a je brez zmagovalca ostalo že 39 zaporednih žrebov. V kolikor se bo srečnež našel ta konec tedna, bo imel ta za izplačilo na voljo dve možnosti. Lahko se odloči za izplačilo celotne vsote ali pa za rento, ki jo bo prejemal tri desetletja. Večina zmagovalcev se odloča za enkratno izplačilo, kjer je celoten znesek, ki ga prejmejo, sicer nekoliko nižji kot v primeru rente. Po trenutnih ocenah bi srečnež, če bi se odločil za enkratno izplačilo, na račun prejel približno 782 milijonov dolarjev (785 milijonov evrov).