Koga poklicati, če se otroku zagozdi glava v kahlici? Gasilce, seveda!

(Ne)navadni delovni dan angleških gasilcev: odhiteli so na intervencijo, a presenečeni ugotovili, da jih je poklicala obupana mama, ker si je hčerkica čez glavo poveznila otroški nastavek za uporabo straniščne školjke.

Svet24
Avtor: Svet24 / M. T. V.
petek, 4. 11. 2022, 13:58


KAHLICA
Harper si je na glavo poveznila nastavek za stranišče - in ga ni mogla več sneti.
Facebook

Gasilci so vedno pripravljeni pomagati – tudi če gre za nenavadno nesrečo ali zagato. Gasilce iz angleškega mesteca Wallsend je tako vsa obupana poklicala mlada mamica, ki je za trenutek hčerko pustila samo na stranišču, dvoletnica pa si je takrat čez glavo nekako poveznila otroški nastavek za uporabo strnišča.

Mala Harper se sama ni mogla rešiti in je začela predirljivo kričati, a ko je iz primeža plastične kahlice ni uspela izvleči niti mama, čeprav se je dolgo trudila, ni preostalo nič drugega, kot da pokličeta pomoč. In koga poklicati ob takšni zagati? Gasilce, seveda! Čeprav kaj takšnega še niso doživeli, so se sicer vsega hudega vajeni možje hitro zbrali in stopili v akcijo. Najprej so pomirili panično mamico in jokajočo Harper ter ji naročili, naj bo pogumna in se popolnoma nič ne premika, dokler delajo. In malčica jih je ubogala, tako da so jo hitro rešili iz plastičnega oprijema. Dekletce se je gasilcem zahvalilo z velikim objemom, ti pa so ji ob odhodu še pomežiknili z modrimi lučmi na gasilskem avtomobilu.