Groza v Mariboru: 20-letnik Emilijo zadavil, poklical mamo in dva dni spal ob njenem truplu

Mariborski kriminalisti so danes pojasnili več podrobnosti o preiskavi kaznivega dejanja uboja 27-letne državljanke Srbije, katere truplo so v soboto našli v stanovanju v Mariboru.

Svet24
Avtor: Svet24 / S.R.
torek, 30. 5. 2023, 13:26


partizanska cesta, uboj, maribor
Zločin se je odvil v stanovanju na Partizanski cesti v Mariboru.
Vesna Lovrec / Večer

Kot smo že poročali, so v soboto v enem od mariborskih stanovanj našli truplo 27-letne srbske državljanke, na kraju pa so aretirali tudi njenega 20-letnega partnerja. Policija je bila namreč ob približno 14. uri obveščena o tem, da so v stanovanje napoteni reševalci, a so kmalu po tem na operativno-komunikacijski center policije prejeli še klic moškega, da naj bi reševalci na kraju ugotovili, da je ženska umrla nasilne smrti. Kot poroča časnik Večer, gre za 20-letnega Lazarja T., ki je vzel življenje svoji sedem let starejši partnerici Emiliji M. Življenje ji je vzel v četrtek, do sobote pa se je obnašal, kakor da je šlo le za manjši prepir, še poroča časnik.

Strašljive podrobnosti

Kot je danes pojasnil vodja oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije PU Maribor Darko Nerat, so na kraju aretirali 20-letnega državljana Slovenije. Slednji je glede na ugotovitve 27-letnico ubil že pred dvema dnevoma. Kriminalisti so namreč ugotovili, da sta se osumljenec in žrtev 25. maja zvečer srdito sprla v stanovanju, pri čemer jo je 20-letnik večkrat udaril v glavo in jo nato zadavil. Še istega večera je po telefonu poklical mamo in jo seznanil, da se je sprl in stepel s partnerko. Naslednje jutro ji je nato zatrdil, da je s 27-letnico vse v redu in da bo o dogodku obvestil njene sorodnike. 20-letnik je nato po navedbah Nerata ob približno 11. uri zaradi poškodb roke in noge odšel na urgenco, kjer je dejal, da je med sporom s partnerko udaril ob rob postelje. Še istega dne se je ob približno 16. uri vrnil v stanovanje, kjer je ostal do prijetja v soboto.

Kako so ugotovili, da je se zgodil zločin? V nedeljo je po navedbah Nerata 20-letnika klicala zaskrbljena mama njegove žrtve, ki jo je nato poklical nazaj in ji dejal, da njena hčerka še spi. Kot kaže, mu ni verjela, zato je o dogajanju obvestila svojo drugo hčerko, ki se je zato skupaj s partnerjem odpravila do stanovanja. Slednji je nato tudi poklical policijo.

Nerat je še pojasnil, da so bili med obdukcijo ugotovljeni očitni znaki davljenja in poškodbe glave, pri čemer je patolog ocenil, da je čas smrti nastopil v noči s 25. na 26 maja. 20-letnika so s kazensko ovadbo včeraj privedli pred preiskovalno sodnico, ki ga je poslala v pripor. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja uboja mu grozi od pet do 15 let zapora. Sicer pa gre po besedah Nerata za starega znanca policije. Že v preteklosti so ga večkrat obravnavali za prekrške in kazniva dejanja z elementi nasilja. Med drugim ga je v preteklosti doletela tudi kazenska ovadba zaradi nasilja v družini. Po poročanju Večera naj bi namreč med letoma 2018 in 2021 fizično in psihično maltretiral mladoletno polsestro in očima, pa tudi svojo mati, v zvezi s katero so mu policisti izrekli celo ukrep prepovedi približevanja. Avgusta 2022 je bil obravnavan tudi zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru, saj je v Mariboru povsem brez razloga udaril nekega turista. Večkrat so ga obravnavali tudi zaradi drog.