FOTO in VIDEO: Mama v izsušenem bajerju našla umorjenega sina, kosti je iz blata pobiral vnuk

Umorjen je bil pred sedmimi leti. Končno ga bo lahko položila k večnemu počitku.

Svet24
Avtor: Svet24 / R.T.
petek, 23. 9. 2022, 11:47


edward goodwin, Connie Goodwin
Sin je s pomočjo mrliškega oglednika iz blata pobiral posmrtne ostanke svojega očeta.
Facebook/Connie Goodwin

57-letna Connie Goodwin iz mesta Poplar Bluff v ameriški zvezni državi Missoury je pred dnevi končno našla posmrtne ostanke svojega sina Edwarda Goodwina, ki sta ga poleti leta 2015 umorila njegova nekdanja prijatelja. Kolosalnega dela se je lotila s pomočjo svojega vnuka, sina pokojnega Edwarda Gagea Goodwina. Njegovi posmrtni ostanki so vsa ta leta počivali na dnu lokalnega bajerja.

Morilca takrat 32 let starega Edwarda Eldred Smith in Ricky Hurt sta zaradi umora v zaporu pristala že leta 2017. Takrat so policisti izsušili le del jezera ter na kraju našli nekaj kosti, in sicer del medenice in stegnenice. Analiza DNK je potrdila, da gre za kosti umorjenega, kar je bilo dovolj za obsodbo. Po poročanju ameriških medijev je bil motiv za umor neuspešen posel z drogo, zaradi česar so se med trojico začele kuhati zamere. Smith in Hurt sta nekdanjega prijatelja umorila, njegovo truplo obtežila z betonskimi zidaki in ga odvrgla v jezerce.

Kot je pojasnila Connie Goodwin, ji je policija že takrat obljubila, da se bodo vrnili na bajer in dokončali delo, da ga bo lahko končno pokopala. Leta so minevala, ob tem pa so se kopičili njihovi izgovori. »Vedno je bil nek razlog, bodisi je bilo to vreme bodisi drugi zločini,« je dejala. Na bajer so se vrnili lansko jesen in nadaljevali z izsuševanjem, a jim ni uspelo odstraniti dovolj vode, da bi se dokopali do posmrtnih ostankov. Connie in Gage sta se pred dnevi s pomočjo najete črpalke del sama lotila. Že po dveh urah črpanja sta na enem mestu opazila, da iz blata štrli nekaj, kar je podobno kostem. »Nato je moj vnuk, ki je visok in vitek, stekel po blatu. Segalo mu je do kolen,« je dogajanje opisala Connie. 22-letnik je pozneje s pomočjo lokalnega mrliškega oglednika Jima Akersa kosti previdno odstranil in jih s kajakom prepeljal do obrežja. Družina bo Edwarda zdaj lahko končno zagrebla.