FOTO: Disko krogla na Postojnskem razkriva malopridneža. Domačini ga iščejo kar sami

Prebivalci tega primorsko-notranjskega kraja so se razhudili, ker je nekdo na robu gozdička v bližini Javornika odložil kup smeti. Kar sami so se lotili ukrepanja in iskanja neodgovorneža.

Svet24
Avtor: Svet24 / P.K.
četrtek, 3. 11. 2022, 09:52


kugla
Predmet, ki pove veliko...
Facebook

Pregledali so odpadke, da bi ugotovili, kdo je dejanje zagrešil. Kaže, da nekdo, ki je obnavljal bar ali plesni lokal, saj je bilo na kupu več predmetov, kot je denimo disko krogla, kar je nakazovalo na to, so sklepi Postojnčanov.

"Če kdo ve ali je videl ničvredneža, ki je včeraj ponoči ali danes dopoldan pripeljal odpad, naj prosim obvesti pristojne. Glede na količino smeti in sledi, izgleda da so bile pritovorjene z manjšim kamionom. Gre večinoma za odpadke, ki nastanejo pri gradnji," se je glasilo besedilo objave s slikami, ki prikazujejo situacijo.

Domačini so podrobneje pregledali odlagališče in ugotovili...
Domačini so podrobneje pregledali odlagališče in ugotovili...
Facebook

Kaj ga čaka?

Postojnčani so menda prijavo o črnem odlagališču že oddali pristojnim, a so intenzivno povzročitelja ali sledi za njegovo indentifikacijo, iskali tudi sami. "Kot smo pogledali vsebino kupa, smo ugotovili, da gre za odpad, ustvarjen ob prenovi kluba, v bistvu diskoteke, tako da ne bo težko najti storilca,"  je na Facebooku dejal eden od lokalcev. Med smetmi so poleg disko krogle še talne obloge, precej kartona, gradbeni material, nekaj kosov pohištva… Domnevajo, da je storilec iz okolice Sežane. 

Talne obloge, precej kartona, gradbeni material in celo pohištvo, je nekdo ven 'butnil' kar na robu gozdička.
Talne obloge, precej kartona, gradbeni material in celo pohištvo, je nekdo ven 'butnil' kar na robu gozdička.
Facebook

Spletni debati o dogodku se je priključil še domači gozdar in sporočil, da so incident prijavili občini Postojna in medobčinskemu inšpektoratu in redarstvu. Povedal je še, da so ob tem ugotovili, da so odpadki na območju občine Pivka, ne Postojna. "Ležijo na državni parceli Slovenski državni gozdovi, za kar je pristojna državna okoljska inšpekcija". Preverjamo, kaj so ugotovili in kaj bo doletelo povzročitelja.