Kaj ste najraje brali v tem tednu

V tednu, ki so ga zaznamovale hišne preiskave pri Zdravku Počivalšku ter hkratni odstop notranjega ministra Aleša Hojsa in generalnega direktorja policije Antona Travnerja, ste na našem portalu prebrali številne preiskovalne zgodbe.

Avtor: Uredništvo
petek, 3. 7. 2020, 16:25


10_002_resize
Ekipa necenzurirano.si: Primož Cirman, Vesna Vuković in Tomaž Modic.
necenzurirano.si

V torek je po vsej državi odmevala vest o preiskavah zaradi spornih poslov z zaščitno opremo. Tarča kriminalistov je minister Zdravko Počivalšek, ki je podjetju Geneplanet uredil predplačilo za ventilatorje, neuporabne za zdravljenje COVID-19.

Razkrili smo, zakaj sta odstopila minister za notranje zadeve in generalni direktor policije. V ozadju se očitno skriva zgodba o hudih političnih pritiskih na policijo. Ne le, da je Počivalšek očitno že vnaprej vedel za prihajajočo hišno preiskavo. Več informacij nakazuje, da jo je državni vrh skušal preprečiti.

Izvedeli ste, da se je tudi Aleš Hojs vpletal v dogovore o dobavi zaščitne opreme. To je počel še pred zamenjavo oblasti in preden je postal minister.

Objavili smo pismo vodstva SMC članom stranke. V njem so izrazili podporo Počivalšku in jih prepričevali, da je tarča politično motiviranih preiskav in medijskega linča.

Dokumentacija razkriva, da je ekipa ministra Zdravka Počivalška vedela za milijonske provizije, ki jih bodo pri poslih z zaščitno opremo ustvarjali posredniki.

Pridobili smo elektronsko korespondenco med Jocem Pečečnikom, ki je državi dobavljal zaščitno opremo, in vrhom vlade. Iz nje je razvidno, kako je teklo dogovarjanje o največjem, 31 milijonov evrov vrednem poslu blagovnih rezerv.

Objavili smo video pogovora, v katerem se Zmago Jelinčič, Igor Bavčar in Dimitrij Rupel pogovarjajo o nujnih zamenjavah na NPU.

Na naših straneh ste lahko prebrali tudi preiskovalno analizo, ki dokazuje, da so med samooklicanimi rumenimi jopiči, ki protestirajo v podporo aktualni vladi, dejansko dobro organizirani slovenski neonacisti

Hvala, ker nas berete. Želimo vam prijeten vikend. 

Ekipa necenzurirano.si