Kaj ste najraje brali v tem tednu

V tednu, ko so mnoge jezila nejasna navodila direktorja NIJZ Milana Kreka glede nošenja mask, ste na našem portalu prebrali več ekskluzivnih in preiskovalnih zgodb.

Avtor: Uredništvo
petek, 5. 6. 2020, 16:45


10_002_resize
Ekipa necenzurirano.si: Primož Cirman, Vesna Vuković in Tomaž Modic.
necenzurirano.si

Razkrili smo, zakaj je vlada razrešila direktorja državnega statističnega urada Bojana Nastava. S položaja je moral oditi, ker ni želel kršiti zakonodaje in vladni svetovalni skupini omogočiti brezpogojni dostop do najbolj varovanih podatkov Sursa.

Izvedeli ste, kdo je najresnejši kandidat za nakup televizije Planet TV. Prodali bi jo madžarskemu poslovnežu iz kroga Viktorja Orbana, ki izvaja medijsko politiko predsednika madžarske vlade.

Direktor NIJZ Milan Krek je z ocenami o 90.000 mrtvih, katastrofičnimi napovedmi, servilnostjo do vlade in nerazumevanjem lastnih navodil osmešil institucijo, ki bi ji morali vsi zaupati. Zato bi moral oditi s položaja.

Preverili smo zadnje informacije o prodaji Engrotuša in ugotovili, komu bo moral Mirko Tuš, nekoč najbogatejši Slovenec, prepustiti poslovni imperij.

Medtem je moral poslovnež Rok Furlan, znan tudi kot ljubljanski kralj betona, pred preiskovalnega sodnika zaradi domnevno večmilijonske utaje davkov pri uvozu in preprodaji luksuznih avtomobilov.

Mnoge med vami je zanimalo tudi, kaj so glavni akterji korupcijske afere TEŠ6 naredili z vilami, apartmaji, vikendi in drugim luksuznim premoženjem v Sloveniji in na hrvaških otokih.

Hvala, ker nas berete. Želimo vam prijeten vikend. 

Ekipa necenzurirano.si