Kaj ste najraje brali v tem tednu

V tednu, ko je vlada ekspresno potrjevala tretji "proti-korona" zakon in z njim turistične vavčerje za dopustovanje v Sloveniji, prišlo pa je tudi do že dolgo pričakovane zamenjave na vrhu stranke SD, ste na našem portalu prebrali več ekskluzivnih in preiskovalnih zgodb.

Avtor: Uredništvo
petek, 29. 5. 2020, 16:50


10_002_resize
Ekipa necenzurirano.si: Primož Cirman, Vesna Vuković in Tomaž Modic.
necenzurirano.si

Razkrili smo poti provizij za TEŠ6, ene največjih korupcijskih afer v zgodovini Slovenije. Ključ do skrivnosti se skriva na bančnem računu v Švici. Pri morebitnem zasegu premoženja obtožencev bo imelo tožilstvo velike težave, saj so glavni akterji svoje vile, apartmaje, vikende in drugo premoženje že skrili pred državo.

Analizirali smo imenovanje Tanje Fajon za predsednico Socialnih demokratov. Ali ji bo uspelo s stranko prevzeti primat v opoziciji in jo vrniti v bazen urbanih volivcev, iz katerega je pod Dejanom Židanom dokončno odšla?

Prišli smo na sled prvih donacij državnih podjetij za Janševe medije, pri katerih se odpira vprašanje prikritega financiranja SDS. Medtem je v službo v državni energetiki dobila še soproga poslanca največje vladne stranke.

Eden največjih in razvpitih poslov propadlih cerkvenih finančnih holdingov, v katerem je izginilo najmanj 17 milijonov evrov, je dobil sodni epilog. Zakaj je sodišče oprostilo cerkvene finančnike?

Razkrili smo stranke Roka Snežiča, ki v Banja Luki "optimizirajo davke". Med njimi so propadli podjetniki in davčni dolžniki, našli pa smo tudi neposredno povezavo med Snežičem in Dijano Đuđić, posojilodajalko stranke SDS.

V kolumni Primoža Cirmana ste lahko prebrali, da iz helikopterja Janševe ekonomske politike ne leti denar, ampak lizike. "Od države neodvisni kapital, neizprosen do prejšnje vlade v boju proti dvigu minimalne plače, je danes krotek in priden," ugotavlja.

Med najbolj branimi je bil tudi članek o malo znanem podjetniku, ki je vpleten v nekatere največje posle v državi, davkariji pa je dolžan več kot deset milijonov evrov.

Hvala, ker nas berete. Želimo vam prijeten vikend. 

Ekipa necenzurirano.si