13-letnico ovadili zaradi poskusa umora učiteljic in učenke

Policija v Walesu je zoper 13-letno šolarko, ki je v sredo z nožem zabodla dve učiteljici in še eno šolarko, vložilo kazensko ovadbo zaradi poskusa umora.

Svet24
Avtor: Svet24 / R.T.
četrtek, 25. 4. 2024, 22:03


Ammanford
Šola v Ammanfordu ostaja zaprta.
Profimedia

V šoli v valižanskem kraju Ammanford se je v sredo malo pred opoldnevom odvila groza. V šolo so malo po malici pridrveli reševalci in policisti. Prvi so v bolnišnico prepeljali tri osebe, drugi pa so na kraju aretirali 13-letno šolarko, ki je vihtela nož. Kot poročajo britanski mediji, so učiteljici in še eno šolarko, ki jih je zabodla 13-letnica, v četrtek že izpustili iz bolnišnice.

Policija je medtem v četrtkovi izjavi za javnost navedla, da so zoper napadalko, ki je pristala v priporu, vložili kazensko ovadbo zaradi poskusa umora in zaradi posedovanja rezila na območju šole. Hkrati so naznanili, da so aretirali tudi 15-letnega dečka, ki naj bi na družabnih omrežjih grozil s podobnim dejanjem.

Šola v Ammanfordu, na kateri se je zgodil napad, je dvojezična srednja šola, ki jo obiskujejo šolarji od 11. do 18. leta starosti. Po pouk poteka na daljavo, šola pa bo ostala zaprta tudi v petek.